Eenvoudige hapjes

Geen kookwonder? En toch zin om wat hapjes op tafel te zetten voor je gasten. Hieronder vind je enkele eenvoudig te maken hapjes met eventuele dipsausjes.


Kruidige gehaktballetjes met Griekse yoghurtdip

Een tijdje geleden hebben we een BBQ gedaan bij Sabine & Ringo. Op het menu stonden ook twee soorten hapjes: gevulde champignons (waarvan je het recept hier kan vinden) en gehaktballetjes met Griekse yoghurtdip. Beiden hoeven niet per sé op de barbecue gemaakt te worden, maar kunnen eveneens in de oven (champignons) of pan (balletjes).

De dip is gebaseerd op tzadziki, maar dan zonder de dille (ben ik absoluut geen fan van).

Ingrediënten

- 250 gram gehakt
- Peper en zout
- Verse peterselie
- Griekse yoghurt
- Komkommer

Maak het gehakt op met peper, zout en peterselie. Rol balletjes en bak ze vlak voor het serveren.

Voor de dipsaus meng je fijngesnipperde komkommer en peterselie onder de Griekse yoghurt. Afkruiden met peper en zout.


Gefrituurde mozzarellaballetjes

Ingrediënten

- Kleine balletjes mozzarella
- Ei
- Bloem
- Paneermeel
- Peper en zout

Bereidingswijze

Kruid de bloem met peper en zout. Laat de mozzarella uitlekken en dep droog. Rol elk balletje in de bloem, vervolgens in het losgeklopte ei en paneermeel. Ga nog een tweede maal door het ei en paneermeel. Bak in hete olie gedurende een paar minuutjes tot ze goudbruin zien.

Tip: verhit olijfolie in de wok om ze in te frituren. Doe je het in de frietketel, en er springt één balletje open is je frietvet naar de vaantjes en kan je de heel frietketel uitkuisen.


Gevulde eieren

Een klassieker en zeer eenvoudig te maken. Gewoon het eigeel opmaken met mayonaise, of mengen met wat zalm, tonijn, ham, ...

Eieren koken, laten afkoelen. Doormidden snijden en eigeel eruit halen. Mengen met de gewenste vulling (op de foto: fijngesnipperde ham, peper, zout en peterselie), en de eitjes opnieuw opvullen.


Gefrituurde mosselen met tartaar

Wil je dit van nul maken is er wel wat werk aan. Ik gebruik gewoon de overschot van de mosselen die we eerder gegeten hebben. Heb je gekookte mosselen over, dan kan je ze uit de schelp halen en zo 1 à 2 dagen bewaren in de koelkast.

Ingrediënten

Voor de mosselen:
- Mosselen, gekookt "natuur" (voor recept: klik hier)
- Eiwit
- Bloem
- Paneermeel

Voor de tartaar:
- Mayonaise
- Gekookt ei
- Augurkjes
- Kappertjes
- Verse peterselie
- Peper en zout

Bereidingswijze

Doe de mosseltjes door de bloem, eiwit en paneermeel. Tweede keer door eiwit en paneermeel. Frituur ze vlak voor het serveren op 140°C gedurende 2 minuten.

Meng voor de tartaar het geplette ei onder de mayonaise. Snipper de augurkjes fijn en halveer eventueel ook de kappertjes. Doe deze onder de mayonaise en kruid met peper, zout en peterselie.

Reacties

Populaire posts