Mosselen met frietjes
Een tijdje geleden dat ik geblogd heb, maar we hebben een heel drukke maand achter de rug met als kroon ons huwelijksfeest van vorige week. Nu weer tijd voor de blog dus!
Een paar weken geleden is ook het mosselseizoen begonnen. Daarom dan ook een recept voor mosselen. Héél eenvoudig, gewoon natuur, zoals mijn grootmoeder ze maakt: zonder wijn. Snel klaar ook, alleen het kuisen van de mosselen is nogal een gepruts.
Ik neem per persoon 1 kg mosselen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je opkrijgt.
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- Ajuin
- Groene selder
- Eventueel wat wortel
- Kruiden: kervel, peterselie, peper, zout
Bereidingswijze
Mosselen goed schoonmaken, 'baardjes' (= de byssusdraden) verwijderen.
Mosselen onder water zetten en er wat melk bij doen (een groot glas ongeveer). Dit zorgt ervoor dat de mosselen iets verdikken en dat je geen vieze geur krijgt bij het verdere bereiden.
Na een kwartiertje de mosselen uit het melkwater halen, afspoelen en in de kookpot doen.
Groenten snijden en bij in de kookpot doen, kruiden erbij. Onder deksel opzetten en af en toe opschudden.
Opdienen met frietjes en mosselsaus.
Voor de geïnteresseerden: mosselsaus is zo mogelijk nog eenvoudiger. Gewoon wat mayonaise, mosterd en azijn mengen. Eventueel een klein beetje kookvocht van de mosselen erbij doen.
Smakelijk!
Een paar weken geleden is ook het mosselseizoen begonnen. Daarom dan ook een recept voor mosselen. Héél eenvoudig, gewoon natuur, zoals mijn grootmoeder ze maakt: zonder wijn. Snel klaar ook, alleen het kuisen van de mosselen is nogal een gepruts.
Ik neem per persoon 1 kg mosselen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je opkrijgt.
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- Ajuin
- Groene selder
- Eventueel wat wortel
- Kruiden: kervel, peterselie, peper, zout
Bereidingswijze
Mosselen goed schoonmaken, 'baardjes' (= de byssusdraden) verwijderen.
Mosselen onder water zetten en er wat melk bij doen (een groot glas ongeveer). Dit zorgt ervoor dat de mosselen iets verdikken en dat je geen vieze geur krijgt bij het verdere bereiden.
Na een kwartiertje de mosselen uit het melkwater halen, afspoelen en in de kookpot doen.
Groenten snijden en bij in de kookpot doen, kruiden erbij. Onder deksel opzetten en af en toe opschudden.
Opdienen met frietjes en mosselsaus.
Voor de geïnteresseerden: mosselsaus is zo mogelijk nog eenvoudiger. Gewoon wat mayonaise, mosterd en azijn mengen. Eventueel een klein beetje kookvocht van de mosselen erbij doen.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten