BBQ - bijgerechten
Véél te warm om lang in de keuken te staan. De laatste dagen zijn het hier dan ook pasta's, snelle snacks of BBQ-gerechten.
Hieronder dan ook wat gerechten met een zoetere smaak, alhoewel ik moet zeggen dat de Griekse yoghurt de zoete aardappelen wel een frisse toets meegaf.
Zoete aardappelen met Griekse yoghurt
Ingrediënten
- Zoete aardappelen
- Griekse yoghurt
- Lenteui
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze
Schrob de aardappelen, besprekel ze met olijfolie en zout omwikkel ze met aluminiumfolie en plaats ze 30 minuten op een hete barbecue (op het rooster of in de kolen). Draai af en toe om.
Serveer ze opengesneden met de Griekse yoghurt en gesnipperde lenteui.
Maïskolven
Ingrediënten
- Maiskolven
- Boter
Bereidingswijze
Smeer de maïskolven met boter in. Wikkel in alumiumfolie en bak een 30-tal minuten op de barbecue (op het rooster, regelmatig omdraaien).
Hieronder dan ook wat gerechten met een zoetere smaak, alhoewel ik moet zeggen dat de Griekse yoghurt de zoete aardappelen wel een frisse toets meegaf.
Zoete aardappelen met Griekse yoghurt
Ingrediënten
- Zoete aardappelen
- Griekse yoghurt
- Lenteui
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze
Schrob de aardappelen, besprekel ze met olijfolie en zout omwikkel ze met aluminiumfolie en plaats ze 30 minuten op een hete barbecue (op het rooster of in de kolen). Draai af en toe om.
Serveer ze opengesneden met de Griekse yoghurt en gesnipperde lenteui.
Maïskolven
Ingrediënten
- Maiskolven
- Boter
Bereidingswijze
Smeer de maïskolven met boter in. Wikkel in alumiumfolie en bak een 30-tal minuten op de barbecue (op het rooster, regelmatig omdraaien).
Reacties
Een reactie posten