Humus van erwtjes
Gisteren een leuke dag met vrijgezellenfeestje gehad. Vandaag dus nood aan wat energie en gezonde voeding ter compensatie ;)
Een snel, gezond en luchtig gerechtje dat ideaal is bij warm weer. Ik heb deze combinatie geitenkaas - humus al gemaakt als voorgerechtje, maar ook gewoon om te serveren als toastjes/hapjes.
Ingrediënten
- 150 gram erwtjes
- Olijfolie
- 1 klein teentje look
- Zest van een halve citroen en een beetje sap (1/4 tot 1/2 citroen)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de erwtjes snel gaar (een drie-vier minuutjes). Fruit het teentje look in 1à2 el olijfolie. Laat afkoelen
Doe de erwtjes samen met de zest van de citroen in een keukenrobot. Verkruimel. Voeg de olijfolie toe samen met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat goed koelen in de koelkast.
Toast wat brood (ik neem meestal type ciabatta of houthakkerbrood), smeer er een laagje geitenkaas op en daarover de humus.
Een snel, gezond en luchtig gerechtje dat ideaal is bij warm weer. Ik heb deze combinatie geitenkaas - humus al gemaakt als voorgerechtje, maar ook gewoon om te serveren als toastjes/hapjes.
Ingrediënten
- 150 gram erwtjes
- Olijfolie
- 1 klein teentje look
- Zest van een halve citroen en een beetje sap (1/4 tot 1/2 citroen)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Kook de erwtjes snel gaar (een drie-vier minuutjes). Fruit het teentje look in 1à2 el olijfolie. Laat afkoelen
Doe de erwtjes samen met de zest van de citroen in een keukenrobot. Verkruimel. Voeg de olijfolie toe samen met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat goed koelen in de koelkast.
Toast wat brood (ik neem meestal type ciabatta of houthakkerbrood), smeer er een laagje geitenkaas op en daarover de humus.
Reacties
Een reactie posten