Cannelloni

We gaan nog een keertje de Italiaanse toer op. En 't is een klassieker: cannelloni met ricotta en spinazie.

Eenvoudig klaar te maken en een ideale manier om groenten te "verstoppen". Er kruipt wel wat tijd in, maar het is toch wel de moeite.



Ingrediënten

- Cannellonipijpjes
- 2 lookteentjes
- 4 handen verse spinazie
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 gram ricotta
- Parmezaanse kaas
- Een bolletje mozzarella
- Verse basilicum
- Oregano (vers of gedroogd)
- 2,5 dl room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Fruit één fijngesnippperd knoflookteentje samen met de oregano en wat nootmuskaat in boter of olie. Doe er de spinazie bij en laat onder voortdurend omscheppen goed inslinken. Laat afkoelen.

Verhit opnieuw wat olie in een pan, doe er het tweede lookteentje in, samen met de tomaten. Giet er wat water bij om te verdunnen. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuutjes pruttelen. Kruid met peper, zout en fijngesnipperde basilicumblaadjes.

Knijp het vocht uit de spinazie. Hak hem fijn en meng met de ricotta en een handje Parmezaanse kaas. Doe in een spuitzak (ik gebruik zo'n grappig bolletje van Tupperware - handig en kan in de afwasmachine) en spuit dit mengsel in de cannellonipijpjes.

Doe de tomatensaus in een ovenschotel. Schik daarop de cannelloni. Als volgende laag moet je een witte saus hebben. Deze maak je door de room te mengen met opnieuw een handvol Parmezaanse kaas, peper en zout.

Strooi erbovenop nog wat Parmezaan en verbrokkel de mozzarella over de schotel. Zet een 20-tal minuten in de oven.

Reacties