Tartiflette
Eenvoudig, snel klaar, maar een echte caloriebom dit keer.
Tartiflette is een gerecht dat stamt uit de regio van de Savoie (FR) bestaande uit een gratin van aardappelen en reblochon. De kaas heeft trouwens al sinds 1958 een BOB-label gekregen (Beschermde Oorsprong Benaming) en wordt enkel in de Savoie geproduceerd. Voeg er nog wat andere typische ingrediënten aan toe en je hebt een volledige, goed vullende maaltijd. Lekker op een koude winteravond met een glaasje wijn!
Ingrediënten
- Aardappelen
- Spekblokjes
- Een grote ui
- Room
- Reblochon (raclette-kaas)
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken. Kook gaar.
Bak de fijngesnipperde ui en het spek tesamen aan. Doe de aardappelen, ui en spek in een ovenschotel (ofwel in laagjes, ofwel door elkaar). Kruid dit af en overgiet met de room. Leg bovenop de plakjes Reblochon en zet een kwartiertje in een op 200°C voorverwarmde oven.
Serveertip: geef er een frisse, groene salade bij.
Tartiflette is een gerecht dat stamt uit de regio van de Savoie (FR) bestaande uit een gratin van aardappelen en reblochon. De kaas heeft trouwens al sinds 1958 een BOB-label gekregen (Beschermde Oorsprong Benaming) en wordt enkel in de Savoie geproduceerd. Voeg er nog wat andere typische ingrediënten aan toe en je hebt een volledige, goed vullende maaltijd. Lekker op een koude winteravond met een glaasje wijn!
Ingrediënten
- Aardappelen
- Spekblokjes
- Een grote ui
- Room
- Reblochon (raclette-kaas)
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken. Kook gaar.
Bak de fijngesnipperde ui en het spek tesamen aan. Doe de aardappelen, ui en spek in een ovenschotel (ofwel in laagjes, ofwel door elkaar). Kruid dit af en overgiet met de room. Leg bovenop de plakjes Reblochon en zet een kwartiertje in een op 200°C voorverwarmde oven.
Serveertip: geef er een frisse, groene salade bij.
Reacties
Een reactie posten