Gevulde champignons
Ik eet graag steak met champignonroomsaus. Enig probleem is dat de bakjes champignons te groot zijn voor saus voor 2 personen. Ik dus op zoek naar iets om met die overschot te doen (en een extra vereiste was dat ik de andere ingrediënten al in huis moest hebben).
Resultaat: een lekker en eenvoudig hapje voor in de oven of op de barbecue.
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 lookteentje
- 1 snede brood
- 2 el parmezaanse kaas
- 1 el bieslook
Bereidingswijze
Ontdoe de champignons van hun steeltje. Dit gaat het eenvoudigst door eventjes het steeltje heen en weer te bewegen en dan te trekken.
Smelt de boter, fruit het lookteentje er lichtjes in. Verkruimel het kruim van het brood in de blender. Bak eventjes mee in de lookboter. Doe er de geraspte parmezaan en de bieslook bij.
Vul met dit mengsel de champigons. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak ze een paar minuutjes op de barbecue of in de oven.
Resultaat: een lekker en eenvoudig hapje voor in de oven of op de barbecue.
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 lookteentje
- 1 snede brood
- 2 el parmezaanse kaas
- 1 el bieslook
Bereidingswijze
Ontdoe de champignons van hun steeltje. Dit gaat het eenvoudigst door eventjes het steeltje heen en weer te bewegen en dan te trekken.
Smelt de boter, fruit het lookteentje er lichtjes in. Verkruimel het kruim van het brood in de blender. Bak eventjes mee in de lookboter. Doe er de geraspte parmezaan en de bieslook bij.
Vul met dit mengsel de champigons. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak ze een paar minuutjes op de barbecue of in de oven.
Reacties
Een reactie posten