Zalm met asperges en krieltjes
Het is uit vorige blogposts wel al duidelijk geworden dat ik dol ben op asperges. Een recept met de Belgische, witte asperges mag dan ook niet ontbreken uit de lijst.
Deze week heb ik een 'nieuwe' geprobeerd. 't Is te zeggen, in plaats van het gerecht met een gewone Hollandaise te maken, heb ik de saus wat aangepast. Het recept hieronder is voor 4 personen.
Ingrediënten
4 stukken zalm
Voorgekookte krieltjes
Een bussel witte asperges, geschild
1 ei, hardgekookt
1 el olie
1 sjalot
1 teentje look
1/2 dl witte wijn
125 ml room
25 gram goede boter
Verse dragon
Peper en zout
Bereidingswijze
Bak de zalm en de krieltjes.
Doe de olie in een pannetje. Fruit er de sjalot en look in. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen. Voeg de room toe. Prak het ei fijn en doe dit bij de saus. Werk af met de in klontjes gesneden boter, dragon, peper en zout.
Deze week heb ik een 'nieuwe' geprobeerd. 't Is te zeggen, in plaats van het gerecht met een gewone Hollandaise te maken, heb ik de saus wat aangepast. Het recept hieronder is voor 4 personen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Bak de zalm en de krieltjes.
Doe de olie in een pannetje. Fruit er de sjalot en look in. Voeg de witte wijn toe en laat verdampen. Voeg de room toe. Prak het ei fijn en doe dit bij de saus. Werk af met de in klontjes gesneden boter, dragon, peper en zout.
Reacties
Een reactie posten