Wereldrecord Petit Beurretaart @ La Bas

Een van mijn favoriete adresjes in Diest is La Bas. Heerlijk ontbijten, originele lunches, sapjes, koffie, of 1 van de lekkere taarten (en ja hoor, ze hebben zelfs calorie-arm en suikervrij gebak!). Hemels dus :)

La Bas werd opgericht op 17 mei 2005 door Brenda Jacobs en Stijn Vankrunkelsven. Dit weekend vieren ze dan ook hun vijfjarig bestaan, en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan. Zaterdag 15 en zondag 16 mei wordt dit uitgebreid gevierd met de aanwezigheid van verschillende bv's (sport,music, beauty,personality..), er is elk uur een goodiebags te winnen en je maakt tevens kans op een champagneontbijt voor 2 personen.

Het origineelste initiatief voor hun vijfjarig bestaan, vind ik echter hun wereldrecordpoging voor de grootste Petit Beurrekestaart. La Bas is gekend voor dit typisch Belgisch gerecht, en Brenda en Stijn wilden dit dan ook naar voren schuiven tijdens hun feestweekend. Gisterenavond werd dan ook alles uit de kast gehaald om hieraan te beginnen. Zeventien mensen (Brenda, Stijn, (ex-) werknemers en ondergetekende) waren paraat om koekjes te stapelen, crème au beurre te smeren en chocoladekorrels uit te strooien. De Beukelaer was zo vriendelijk om de koekjes te sponsoren. Met notaris Bogaerts ter plaatse werd er tegen de klok gewerkt om het Guinness Book of Records te halen.

Twee uur zwoegen later was het resultaat er: een meterslange Petit Beurretaart.

De cijfers:
 • 69, 70 meter lang
 • Meer dan 150 kg
 • Meer dan 11000 koekjes
 • 8 lagen hoog

  De gemaakte taart wordt tijdens het feestweekend verkocht. Per verkocht gebakje gaat er 2 euro naar Vrienden Van Senegal(Schaffen, Diest), zij gebruiken de centjes om hun scholenproject in Senegal verder af te werken. Zeker doen dus!

  Proficiat nog aan Brenda en Stijn. Geniet nog van jullie weekend & dan op naar het 10-jarige jubileum!
 • Reacties

  Populaire posts