Appelflappen
Hét recept als je geen tijd hebt en toch zin hebt in koffiekoeken. Uiteraard is bladerdeeg tijdrovend om te maken, maar gebruik je diepvriesplakjes dan heb je in no time een appelflap op je bord liggen.
Heb je absoluut geen ervaring met gebak? Dit is dan een ideaal recept om mee te beginnen.
Ingrediënten
Diepvriesbladerdeeg
1 appel
Een handvol rozijnen
1 el zoetstof
1 tl kaneel
1 ei
Bereidingswijze
Week de rozijnen in wat water. Ontdooi het bladerdeeg.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen, zoetstof en kaneel.
Leg op elk lapje bladerdeeg een dikke lepel van de appel-mengeling. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt eigeel.
Bak goudbruin in een op 180°C voorverwarmde oven.
Heb je absoluut geen ervaring met gebak? Dit is dan een ideaal recept om mee te beginnen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Week de rozijnen in wat water. Ontdooi het bladerdeeg.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen, zoetstof en kaneel.
Leg op elk lapje bladerdeeg een dikke lepel van de appel-mengeling. Vouw ze dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkanten met losgeklopt eigeel.
Bak goudbruin in een op 180°C voorverwarmde oven.
Reacties
Een reactie posten