Feuilleté met kip
Feestdag = extra tijd om te koken. Ik had zin in een roast dinner, maar de oven is kapot. Ik heb wel een reeks kleine oventjes, maar die zijn te klein om een braadslee in te steken.
Gezocht naar een alternatief en dit is het geworden: bladerdeegenvelopjes met kip. Ik had de hoeveelheid hieronder gemaakt voor twee personen, maar je kan er gemakkelijk met vier van eten (wij eten morgen hetzelfde...).
Ingrediënten
Bladerdeeg
450 gram kipfilet
1 kleine ui
6 sneetjes spek (of een klein bakje spekblokjes)
25 gram boter
25 gram bloem
50 gram groenten (ik heb een brunoise van prei en worteltjes genomen, kan ook met champignons of zo)
275 ml kippenbouillon
55 ml room
Verse peterselie
Peper en zout
Bereidingswijze
Snipper de ui en fruit deze in de boter. Schep uit de pan. Snij het spek in reepjes en bak deze aan. Haal ook uit de pan. Bak in het spekvet de in blokjes kipfilet (blokjes van ongeveer 1 cm). Doe alles opnieuw in de pan, voeg de groenten toe en bak nog even verder.
Strooi de bloem over het mengsel. Bak eventjes verder om de bloemsmaak eruit te krijgen. Overgiet met de bouillon en laat indikken. Kruid met peper, zout en peterselie en laat 20 minuutjes op een laag vuurtje sudderen. Voeg als laatste de room toe.
Laat dit mengsel goed afkoelen.
Vul de plakjes bladerdeeg met het mengsel. Hiervoor leg je het mengsel in het midden van het bladerdeeg en vouw je de randen naar binnen toe zodat je envelopjes krijgt. Druk goed aan.
Bak de bladerdeegpakketjes gedurende ongeveer 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Gezocht naar een alternatief en dit is het geworden: bladerdeegenvelopjes met kip. Ik had de hoeveelheid hieronder gemaakt voor twee personen, maar je kan er gemakkelijk met vier van eten (wij eten morgen hetzelfde...).
Ingrediënten
Bereidingswijze
Snipper de ui en fruit deze in de boter. Schep uit de pan. Snij het spek in reepjes en bak deze aan. Haal ook uit de pan. Bak in het spekvet de in blokjes kipfilet (blokjes van ongeveer 1 cm). Doe alles opnieuw in de pan, voeg de groenten toe en bak nog even verder.
Strooi de bloem over het mengsel. Bak eventjes verder om de bloemsmaak eruit te krijgen. Overgiet met de bouillon en laat indikken. Kruid met peper, zout en peterselie en laat 20 minuutjes op een laag vuurtje sudderen. Voeg als laatste de room toe.
Laat dit mengsel goed afkoelen.
Vul de plakjes bladerdeeg met het mengsel. Hiervoor leg je het mengsel in het midden van het bladerdeeg en vouw je de randen naar binnen toe zodat je envelopjes krijgt. Druk goed aan.
Bak de bladerdeegpakketjes gedurende ongeveer 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Reacties
Een reactie posten