donderdag 20 mei 2010

Spicy burgers met avocadosalsa

Het mooie weer is eindelijk terug van de partij, dus tijd om de zomerse gerechtjes weer bij te halen (en de ijsjes, en de cocktails, en...).

Na een tijdje een obsessie voor cheeseburgers gehad te hebben, ben ik nu toch overgeschakeld op iets andere versies. Deze vond ik zeer geslaagd voor op een warme dag!

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt
  • 1 ciabatta (afbakbroodje)
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 lenteuitjes, gesnipperd
  • 1 limoen, zest en sap
  • 2 tomaten, in blokjes en zonder pitjes
  • 1 klein ei
  • Peterselie
  • Chilipoeder
  • Komijn
  • Paneermeel
  • Peper en zout


  • Bereidingswijze

    Voor de salsa: meng de avocado, lenteui, limoenzest en sap, tomatenblokjes en peterselie in een kommetje. Zet een tijdje in de koelkast.

    Voor de hamburgers: Meng het gehakt met het ei, paneermeel, chilipoeder, komijn, peper en zout. Vorm er vier hamburgers van en bak deze.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen