donderdag 13 mei 2010

Feuilleté met kip

Feestdag = extra tijd om te koken. Ik had zin in een roast dinner, maar de oven is kapot. Ik heb wel een reeks kleine oventjes, maar die zijn te klein om een braadslee in te steken.

Gezocht naar een alternatief en dit is het geworden: bladerdeegenvelopjes met kip. Ik had de hoeveelheid hieronder gemaakt voor twee personen, maar je kan er gemakkelijk met vier van eten (wij eten morgen hetzelfde...).

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • 450 gram kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 6 sneetjes spek (of een klein bakje spekblokjes)
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 50 gram groenten (ik heb een brunoise van prei en worteltjes genomen, kan ook met champignons of zo)
  • 275 ml kippenbouillon
  • 55 ml room
  • Verse peterselie
  • Peper en zout


  • Bereidingswijze

    Snipper de ui en fruit deze in de boter. Schep uit de pan. Snij het spek in reepjes en bak deze aan. Haal ook uit de pan. Bak in het spekvet de in blokjes kipfilet (blokjes van ongeveer 1 cm). Doe alles opnieuw in de pan, voeg de groenten toe en bak nog even verder.

    Strooi de bloem over het mengsel. Bak eventjes verder om de bloemsmaak eruit te krijgen. Overgiet met de bouillon en laat indikken. Kruid met peper, zout en peterselie en laat 20 minuutjes op een laag vuurtje sudderen. Voeg als laatste de room toe.

    Laat dit mengsel goed afkoelen.

    Vul de plakjes bladerdeeg met het mengsel. Hiervoor leg je het mengsel in het midden van het bladerdeeg en vouw je de randen naar binnen toe zodat je envelopjes krijgt. Druk goed aan.

    Bak de bladerdeegpakketjes gedurende ongeveer 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten