dinsdag 6 december 2016

Cadeautips voor Foodies: Voor keuken & tafel

We hadden het eerder al aangekondigd, en vandaag gaan we aan de slag met de cadeautips voor foodies.

Voor zij die hun foodie-vriend(in) of familielid willen verrassen, hebben we een lijstje voorzien met cadeautips waar we zelf blij van worden - en in verschillende prijscategorieën.

Vandaag: de geschenken voor keuken en tafel. Enkele originele cadeautip die bij ons alvast ook hoog op het verlanglijstje staan!


Focus on Cheese

Het eerste cadeau dat we in de kijker zetten, is eentje van onze lokale kaasmeester Peter Verbruggen - in samenwerking met Limburgs icoon Pieter Stockmans.


't Kaasplanske in Beringen bestaat volgend jaar 25 jaar. Om dit extra in de verf te zetten hebben ze een originele actie op poten gezet. Om hun verjaardag te vieren werkten ze samen met Studio Pieter Stockmans een uniek kaasbord uit. Bij aankoop van dit kaasbord in hun winkel krijg je bovendien 250 gram gratis kaas én maak je kans op een etentje in sterrenrestaurant 'Slagmolen' in Opglabbeek.

Samen met kaasmeester Peter Verbruggen ontwierp Pieter Stockmans dit uniek kaasbord. Pieter liet zich inspireren door een franse 'baret' het hoofddeksel met zijn typisch topje aan de bovenkant. Elk topje op het bord is uniek ingekleurd, dat maakt dat ook elk bord een uniek stuk is. Naast het topje staan nog 5 puntjes, verwijzend naar de vijf voornaamste familie's van kaas: verse -, witflora -, gewassen -, halfharde - en blauwgeaderde kazen.

Het kaasbord kost 55€ en is verkrijgbaar bij 't Kaasplankje (Beringen), Kaashandel Gonnie Schollaert (Gent) en Kaasmeesters Luc en Nathalie Callebaut (Oudenaarde).

Meer info: Focus on Cheese


Berghoff Leo kruidensnijder


Met LEO biedt BergHOFF een origineel en mooi aanbod van items, geschikt voor de
eindejaarsperiode. Hout versus synthetische materie, kurk en bamboefibres versus roestvrij staal, speelse pasteltinten versus solide materialen, … een collectie van traditionele ontwerpen met een speelse twist door de hand van jonge leeuw Pieter Roex.

Wij zijn alvast fan van deze handige kruidensnijder. Je kan de verse kruiden door één van de drie gaatjes halen om makkelijk alle blaadjes van een takje te ritsen, en vervolgens makkelijk fijn hakken in de speciaal gevormde plank.

Adviesprijs: 30,90 € - verkrijgbaar bij de betere kookwinkels.


Paddywax Apothecary Candle

Sedert 25 november kan je in Antwerpen terecht bij We Are Labels voor een breed scala aan internationale merken, accessoires en natuurlijke verzorgingsproducten. We Are Labels ademt de intimiteit en de unieke sfeer uit van een on trend concept store maar tegen democratische prijzen.

Tijdens de Press Days in Antwerpen lieten de dames van persbureau Walkie Talkie ons kennismaken met enkele producten die je bij We Are Labels kan vinden. Ik was meteen fan van deze leuk uitziende en heerlijk geurende kaarsen. En laat ze nu nog eens geuren naar kamille en vijgen, en de foodie in mij wordt helemaal zen!


Paddywax Apothecary, Chamomile and Fig - 25,95 €, verkrijgbaar bij We Are Labels


Seasons Spice Shaker

We ons al een tijdje volgt weet dat we fan zijn van de leuke spulletjes van Mamzel. Vorig jaar werd zelfs een hele feesttafel aangekleed met leuke spulletjes uit hun shop. Ook dit jaar bleek het een bron van inspiratie te zijn.

Mijn favoriet? Deze superleuke Seasons Spice Shaker van Qualy: origineel én handig!


Adviesprijs: 34,95 € - verkrijgbaar via Mamzel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten