dinsdag 20 december 2016

Cadeautips for foodies: eet smakelijk!

Vandaag de laatste in de reeks cadeautips voor foodies, maar uiteraard niet de minste: eetbare cadeautjes!

Een eetbaar cadeautje onder de kerstboom is vaak niet zo eenvoudig: je moet rekening houden met de houdbaarheidsdatum, kamertemperatuur en uiteraard de smaak van de ontvanger.
Langs de andere kant is een eetbaar cadeautje ook ideaal wanneer je op zoek bent naar een extraatje voor de gastheer of gastvrouw.

We gingen op zoek naar leuke en lekkere eetbare geschenken, en kwamen daarbij logischerwijze ook terecht in enkele supermarkten. Uiteindelijk ging onze voorkeur naar een pakket van Delhaize en een zelf samengesteld pakket van Lidl. Een beetje ongewoon als cadeau misschien, maar niet minder origineel!

Zoute geschenkmand


Supermarktketen Delhaize voorziet voor de feestdagen zelf een aantal cadeautips en cadeaupakketten in de winkels. Onze zusterblog Double Strainger berichtte al over enkele van hun dranken, maar wij waren vooral geïnteresseerd in de etenswaren.

De zoute geschenkmand die voorzien wordt is een knappe, volle geschenkmand met allerhande aperitiefproducten. Ook heel leuk om mee te nemen bij een 'potluck dinner party'. Potluck dinners zijn populairder aan het worden. Bij zo'n feest zorgt elke gast zelf voor een bepaalde gang. Heb je niet meteen tijd om iets voor te bereiden, of ben je niet zo'n chef? Deze mand is ideaal voor het aperitief: chips, crackers, spreads en mousses. Alles zit erbij!

Mijn favorieten uit deze mand waren de spread van groene olijven en de crackers met rozemarijn. In de mand zat verder o.a. een olijfolie met citroen en tijm die heerlijk smaakte bij gegrilde parelhoen!

Prijs: 29,90 € (per geschenkmand)


Italiaanse geschenkmand


Tineke's Cucina zou zichzelf niet zijn als we niet kijken naar de Italiaanse kruidenierswaren. Lidl komt al jaren met het Delicieux-gamma, waarin we wel vaker leuke producten vinden. Ook dit keer werden we op onze wenken bediend. De verschillende oli├źn en azijnen zijn niet alleen lekker maar ook een lust voor het oog!

We maakten een geschenkmand met Mediterraanse olijfolie, olijfolie met look en met pepers, aceto di balsamico, olijfolie met balsamico-azijn en Mediterraanse toasts.

De kleine flesjes olijfolie met balsamico-azijn gebruik ik zelf graag voor salades op het werk: je kan dit flesje makkelijk meenemen en bij de lunch gebruiken.

De olijfolies met look en pepertjes vond ik prachtig. Geen grote stukken look of peper, maar fijne gesnipperde stukjes die heel wat smaak afgeven aan de olie. Het resultaat toont mooi!

Prijs: 11,94 € (in de samenstelling die wij maakten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten