Lasagne

Een populair gerecht, eenvoudig vooraf te maken als je mensen over de vloer krijg, en ook toch zoveel lekkerder zelfgemaakt en met verse pasta. Hoog tijd dus om een recept voor lasagne toe te voegen aan de blog.

Ik kies altijd voor een lasagne met relatief weinig bechamel en veel bolognese. 't Valt hier altijd in de smaak, dus dat is een meevaller.

Ingrediënten

- Verse pasta, gesneden in vellen (zo gekocht of volgens dit recept)
- 250 à 300 gram gehakt
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 brik passata
- 100 ml witte wijn
- Melk
- Peper, zout, nootmuskaat
- 1 el bloem
- Parmezaan


Bereidingswijze

Maak eerst de bolognese. Verhit wat olijfolie in een pan en doe er de in stukjes gesneden wortel en ui in. Fruit een aantal minuutjes op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bruin het. Giet de wijn erbij en laat verdampen. Voeg dan de passata toe, kruid met peper en zout en laat 30 minuutjes pruttelen.

Maak intussen de bechamelsaus. Smelt wat boter in een kom, doe er de bloem bij en maak een roux. Voeg de melk al roerend toe tot de saus indikt. Kruid met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

Voor de lasagne doe ik altijd eerst een heel dun laagje bechamel in de ovenschotel, dit zorgt ervoor dat de pasta nadien eenvoudig uit te scheppen is. Dan een laagje pasta, laagje bechamel, laagje bolognese (dus beide sauzen op elkaar, geen pasta ertussen) en een laagje vergeraspte parmezaan. Zo verdergaan tot de schotel vol is en eindigen met flink wat parmezaan.

De schotel een dertigtal minuten in een op 200°C voorverwarmde oven zetten.

Serveren met ciabatta en een slaatje.

Reacties

  1. This blog is bookmarked! I really love the stuff you have put here.

    cheap cialis

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten