Quesadillas

Mexicaans... pittig, warm, kazen, pepers, tortilla's, mmmm... Schotel het me voor, en ik eet het wel.

Op restaurantgebied ben ik dol op New Mexico in de Muntstraat in Leuven. Zéér lekker om te gaan eten. Aanraders: hun Margarita en Platos Combinados, welke ik altijd wel neem met o.a. quesadillas. (Ik kan bij deze dan ook nogmaals bevestigen dat ik het heel leuk vond dat we tijdens mijn vrijgezellendag daar gingen eten)

Nu, altijd op restaurant gaan is wat prijzig, dus ben ik er zelf ook aan begonnen om quesadillas te maken. Je kan dit heel basic doen: wat tortilla-vellen, een potje salsa en geraspte cheddar; of je kan daar ver in gaan: alles zelf maken. Ik kies meestal een tussenoplossing waarbij de tortilla's uit een pakje komen en de rest homemade is. Hieronder dan ook enkele recepten om mijn twee favoriete quesadillas te maken, nl. quesadilla con queso en quesadilla con frijoles.

Basis: tomatensalsa

- 2 Tomaten
- 1 Chilipepertje
- 1/4 Rode ui
- Koriander
- Citroensap
- Peper en zout

Alle ingrediënten heel fijn snijden en mengen. Kruiden en een uurtje laten trekken.


Quesadilla con queso

Tortillavel beleggen met tomatensalsa en vers geraspte cheddar. Bedekken met een tweede vel en aan beide kanten opwarmen in een grote braadpan. In partjes snijden en warm serveren.


Quesadilla con frijoles

Ingrediënten

- Tortillavellen
- Een blik rode kidneybonen
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Peper en zout
- Cheddar
- Tomatensalsa

Bereidingswijze

De ui en de look fijn snipperen en een tweetal minuutjes fruiten in wat olie. Komijn toevoegen en nog een minuutje laten bakken.

De bonen, het paprikapoeder en wat water in de pan doen toevoegen en pureren met een stamper. Kruiden met peper en zout.

Een tortillavel beleggen met dit mengsel, daarover geraspte cheddar en wat tomatensalsa. Bedekken met een tweede tortillavel en aan beide kanten opwarmen in een grote braadpan. In partjes snijden en serveren.

Reacties

  1. bij de tomaten salsa moet je die rode ui ook stoven in een pan of gewoon zo laten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik laat de tomatensalsa gewoon koud. Alle ingrediënten in stukje en marineren in de koelkast.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts