Bloemkoolgratin
Bloemkool is het hele jaar door makkelijk te verkrijgen, maar is op zijn best van december tot april.
Stond bij ons vroeger 's zondags op de menu "met mayonaise". Ik vond het altijd geweldig om die bloemkool lawaaierig in kleine stukjes te hakken, mama werd er horendol van. Tegenwoordig is mijn smakenpallet ietsje "delicater" geworden dan de mayo-versie en is dit recept mijn favoriet geworden.
Ingrediënten
1/2 bloemkool
100 ml room
Peper & zout
Nootmuskaat
Bieslook
2 lente-uitjes
25 gram Grana Padano
50 gram Emmentaler
Bereidingswijze
Stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 7 à 8 minuten.
Verwarm in een sauspannetje de room samen met ongeveer 75ml van het kookvocht van de bloemkool. Laat inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg van het vuur weg de Grana Padano en de helft van de Emmentaler bij de saus.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschotel, overgiet met de saus. Bestrooi met de gesnipperde bieslook en lente-ui en de rest van de kaas.
Zet de schotel een paar minuten onder de grill om een mooi korstje te vormen.
Stond bij ons vroeger 's zondags op de menu "met mayonaise". Ik vond het altijd geweldig om die bloemkool lawaaierig in kleine stukjes te hakken, mama werd er horendol van. Tegenwoordig is mijn smakenpallet ietsje "delicater" geworden dan de mayo-versie en is dit recept mijn favoriet geworden.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 7 à 8 minuten.
Verwarm in een sauspannetje de room samen met ongeveer 75ml van het kookvocht van de bloemkool. Laat inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg van het vuur weg de Grana Padano en de helft van de Emmentaler bij de saus.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschotel, overgiet met de saus. Bestrooi met de gesnipperde bieslook en lente-ui en de rest van de kaas.
Zet de schotel een paar minuten onder de grill om een mooi korstje te vormen.
Reacties
Een reactie posten