dinsdag 13 april 2010

Sfogliata di ricotta



Bladerdeegflapjes met ricotta. Ik heb ze gemaakt als voorgerecht en merkte al snel dat je echt maar één flapje per persoon nodig had dan. De overschot 's anderendaags opgegeten als snack en dat smaakte ook prima ;)


Ingrediënten voor 6 personen

- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 50 gr pancetta
- Geraspte grana padano
- 100 gr ricotta
- 50 gr brinata (zachte Toscaanse kaas, type brie & gemaakt van schapenmelk)
- 1 ei
- Peper & zout


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de ricotta in een kom. Snij de brinata en de pancetta in mini-dobbelsteentjes. Breek het ei en voeg het aan de ricotta toe. Voeg ook de blokjes brinata en pancetta en de geraspte Grana Padano naar smaak toe. Roer en breng dit mengsel verder op smaak met zout en peper.

Ontdooi de bladerdeegflapjes, leg er een lepel van het mengsel middenop en maak driehoekjes (randen gewoon goed aandrukken).

Plaats de bladerdeegflapjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 10 à 15 minuten gaar.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit, ik ga da ook ne keer proberen in't weekend :)

    BeantwoordenVerwijderen