maandag 26 april 2010

Leuke adresjes: Carlo Leoni

Voor Italiaanse specialiteiten moest ik vroeger ofwel mijn auto volladen op vakantie (hé, 't is al gebeurd hoor), ofwel naar Raineri in Genk. De laatste jaren is er echter in Diest een leuke deli bijgekomen: Carlo Leoni.

Geen grote supermarkt zoals de Genkse versie, maar een een klein winkeltje in centrum Diest met bediening. Je kan er allerlei charcuterie en kazen krijgen, maar ook wijnen, droge voeding (pasta's, risotto...), en ze hebben een schitterende traiteur-afdeling.

Ik loop er dan ook regelmatig binnen. Geert is dol op carbonara in eender welke vorm, en ja, waar moet je anders dikke schijven pancetta gaan halen? Maar ook voor hapjes kan je er alles vinden.

Tip: heb je eens geen zin om zelf te koken voor een feestje, kan je daar perfect schotels bestellen. Ik had bij Valentijn voor ons een antipasti-schotel besteld en een trio van pasta's. Was héél lekker, en we hebben er drie dagen van gegeten ('t was een béétje veel).

Ook heel leuk is dat je er altijd terecht kan voor advies. Zelfs al ga je een pasta afhalen die je gewoon moet opwarmen, dan krijg je nog advies over hoe dat het beste kan. Foolproof dus :)

Tenslotte, het adres:
Carlo Leoni - De zuiderse Keuken
Koning Albertstraat 27
3290 Diest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten