vrijdag 7 september 2018

Amandelcake met verse pruimen

Het is zo die periode van het jaar... alle fruitbomen zijn zo quasi net gelijktijdig klaar om geoogst te worden. Ik kreeg de afgelopen week appelen van de buurvrouw en perziken en pruimen van twee tantes. Fruit in overvloed, en dus begonnen ook de bakkriebels weer te komen.

Deze eenvoudige cake maakte ik dan ook met ingrediƫnten die ik nog in huis had. Geen boter, maar olie om de eenvoudige reden dat de boter op was.


Ingrediƫnten
  • 110 ml Vandemoortele Zoete Keuken
  • 1 cup zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram Purevia Stevia kristalsuiker
  • 8 kleine pruimen 
  • zeste van 1/2 citroen
  • 60 ml melk
  • 35 gram amandelpoeder
  • 1/2 el bakpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een springvorm met bakpapier.

Snij de pruimen in vier, ontpit en bestrooi met een eetlepel stevia.
Hou aan de kant.

Klop de eieren los met de olie en zeste van citroen.

Meng de bloem, het amandelpoeder en bakpoeder bijeen.
Voeg het bloemmengsel en de melk afwisselend bij het oliemengsel tot je een mooi deeg hebt.

Doe het deeg in de bakvorm. Duw de partjes pruim in een cirkelvorm het deeg.

Bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat nog even afkoelen alvorens te ontvormen.

Serveer met slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten