woensdag 19 maart 2014

Tavola - vakbeurs van de fijne en verse voeding

Om de 2 jaar is TAVOLA het inspirerende businessforum voor meer dan 17.000 aankopers van de voedingsdistributie en cateringorganisaties uit de Benelux, Noord-Frankrijk en de omringende landen.  Met een ongeëvenaard aanbod van bourgondische klassiekers en trendy food, weet TAVOLA telkens opnieuw tot de verbeelding te spreken.  U ontdekt er een mix van hoogwaardige voedingsproducten van dynamische marktleiders tot exclusieve fijne producten van artisanale fabrikanten.

Ook wij lieten ons verrassen door de nieuwigheden en brachten een bezoek aan de beurs.

Met de wedstrijd Gouden Tavola bekroont TAVOLA de beste nieuwe producten van de vakbeurs in 4 rubrieken: 
  • Gouden Tavola Retail (producten in consumentenverpakking, voor zelfbediening): Enrico (Amsterdam)
  • Gouden Tavola Traiteur (producten voor traditionele bediening): R&D Food Revolution (Gierle)
  • Gouden Tavola Foodservice (producten bestemd voor cateringbedrijven en grootkeukens): R&D Food Revolution (Gierle)
  • Gouden Tavola Delicatessen (producten specifiek bestemd voor delicatessenzaken): Deleye/Didess (Moeskroen/Gierle)
Een uitgebreide jury van professionals uit o.a. de grootdistributie, speciaalzaken, cateringbedrijven, gastronomie, productontwikkeling, journalisten, enz. selecteren de beste innovaties met sterk commercieel potentieel.


De winnaars én de andere genomineerden kwamen ook tijdens de beurs uitgebreid aan bod. Je kon als bezoeker ook op een centrale plek proeven van al dit lekkers.

De Gouden Tavola Retail, toegekend aan Enrico uit Amsterdam, was voor ons hier de a-b-s-o-l-u-t-e topper. Een regendruppelvormig pepertje, heerlijk pittig en innovatief. Perfect om een gerecht af te werken.


Maar naast de Gouden Tavola was er natuurlijk veel meer te zien. Ettelijke standen met alles wat men maar kan bedenken in voedingswaren, dranken, enz. We werden ook deze editie aangenaam verrast door al dat lekkers.

Onze favorieten bespreken we hieronder.

Sweet Switch

Onze nummer één is zonder enige twijfel Sweet Switch


Wie Tineke's Cucina al volgt, weet dat we enige terughoudendheid hebben op vlak van stevia. Te duur, te bitter, en vaak ook helemaal niet puur stevia. 

Sweet Switch werd 18 maanden geleden opgestart in Torhout, en tracht in verschillende voedingslijnen de topproducten aan te bieden gezoet met stevia, en zonder enig smaakverlies.

We proefden hier van de lekkere chocolade, amandelen gecoat in chocolade, en overheerlijke gevulde chocolade paashaasjes.De producten zijn allen niet alleen zonder toegevoegde suikers, maar ook glutenvrij. Prima dus!

Verkooppunten van de producten kan je terugvinden op de website.

Taywell

Het Britse Taywell was present op Tavola om hun zoektocht naar een Belgische verdeler voort te zetten. Wij hopen alvast dat deze snel gevonden wordt.

Taywell maakt gewone en suikervrije roomijs en sorbets, en niet enkel in de traditionele smaken.

De Taywell NOSH Ice Cream zijn gezoet met erythritol, stevia en (soms) agavesiroop.

Onze favorieten? Mangosorbet en koffieijs!

De verkrijgbare smaken:
  • Choccy 
  • Coffy
  • Nutty (kokosnoot)
  • S(traw)berry
  • R(asp)berry sorbet
  • Mango sorbet

Fresj Frozen Yoghurt

Het Belgische Holeki presenteerde op Tavola zijn gloednieuwe product Frozen Yoghurt, waarin tevens een suikervrije variant is opgenomen. 

Momenteel enkel verkrijgbaar in de 'natural flavor', maar nieuwe smaken zouden snel volgen.

Een heerlijk smeuïge frozen yoghurt, die ons alvast wist te bekoren.

Holeki maakt bovendien ook suikervrij gebak, dat verkocht wordt via verschillende kleinhandels.


Cavalier

Cavalier is een gekende speler op de suikervrije markt. Zij hebben al jaar en dag een gamma gezoet met Maltitol, en waren ook één van de eersten die een gans stevia-gamma op de markt brachten.

En toch werden we hier nog verrast. Wisten jullie dat Cavalier een gamma pralines heeft gezoet met stevia? De variëteiten zijn zeer verschillend en kunnen ieder wel bekoren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten