Wildfestijn: Fazantkoteletjes met boschampignons
Ben je ook zo gek van wild? Wij zijn alvast fan van een lekker mals stukje wild, maar de kostprijs doet ons vaak toch naar wat anders grijpen.
Bij een bezoekje aan Delhaize merkten we echter fazantkoteletjes op, die wel heel schappelijk geprijsd stonden. Dit moest dan ook eens uitgetest worden.
Herfstseizoen is ook het seizoen voor boschampignons, dus snel nog wat oesterzwammen, bospaddestoelen, shiitake, enz. gekocht en klaar om te beginnen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
Bij een bezoekje aan Delhaize merkten we echter fazantkoteletjes op, die wel heel schappelijk geprijsd stonden. Dit moest dan ook eens uitgetest worden.
Herfstseizoen is ook het seizoen voor boschampignons, dus snel nog wat oesterzwammen, bospaddestoelen, shiitake, enz. gekocht en klaar om te beginnen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 pakje fazantenkoteletten (3 stuks per persoon)
- 1 bokaal wildfond
- 1 glas rode wijn
- 1/2 brikje room
- Een mengeling bospaddestoelen
Bereidingswijze
Bak de fazantkoteletjes aan in boter. Enkele minuutjes aan elke zijde is voldoende. Hou ze warm.
Giet de wildfond op de bakresten en laat samen met de rode wijn tot de helft inkoken. Werk de saus af met de room en bindt eventueel verder met wat donkere sausbinder.
De paddestoelen bak je eenvoudigweg op in wat boter. Kruid met peper en zout. Eventueel kan je er alsnog wat kervel over strooien - dit hoeft echter niet.
Serveer de koteletjes, saus en champignons met kroketten.
Voor een extra feestelijke toets kan je afwerken met een appeltje met veenbessensaus.
Reacties
Een reactie posten