Chili con Carne
Onderstaand bericht verscheen eerder in de nieuwsbrief van Tineke's Cucina als onderdeel van een Whiskyspecial. Daar we enkele vragen kregen voor een recept voor Chili Con Carne, hernemen we het bericht op onze blog.
Chili Con Carne met Jack Daniels
Ingrediënten
- 500 gram rundsgehakt
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 1 blik witte bonen
- 1 blik rode bonen
- 2 à 3 blikken tomaten in blokjes
- Chilipoeder en chilipepertje
- Komijn
- Peper/Zout
- Jack Daniels whisky
Smelt wat boter in een kookpot. Fruit er de ui en het chilipepertje in. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en bak nog eventjes verder. Voeg nog een tl chilipoeder (of meer naar smaak), ½ tl komijn, peper en zout toe, overgiet met de tomaten en laat zachtjes onder deksel sudderen gedurende 45 minuten.
Voeg een flinke scheut whisky (ik neem ongeveer 1 glaasje) toe en laat nog een kwartier verder sudderen.
Voeg als laatste de uitgelekte bonen toe en laat nog even doorwarmen.
Serveer met zure room, geraspte cheddar, aardappel in de schil of tortilla’s.
Tip: Het recept voor homemade tortilla’s kan je ook op de blog terugvinden.
Triple Jack
Deze zomerse cocktail is gebaseerd op de klassieke ‘Silent Third’ Cointreau-cocktail.
Door de keuze voor de zeer specifieke smaak van Jack Daniels Tennessee whisky en het vervangen van de citroen door limoen krijgt deze cocktail een iets zoetere en meer exotische smaak.
Deze cocktail is ook ideaal als aperitief bij een zomerse BBQ – Verhoog in dat geval gelijkmatig de hoeveelheden en serveer in een longdrink met veel ijsblokjes.
Silent Third |
Triple Jack |
3 cl Cointreau
|
3 cl Cointreau
|
Wat een lekker idee! thx, heb het gepost op mn twitter. Ik heb jaren een top 100 genoteerde foodblog gehad. www.fareladolcevita.blogspot.nl heeft helaas rancuneuze ex op zijn naam gezet en heb geen codes maar kan het nog wel benaderen gelukkig en retweeten. Ik heb meer dan 550 kookboeken maar was op zoek naar recept van chili con carne van jaren geleden van Tineke de Nooy dat was toen zo heerlijk met witte bonen, bruine bonen, mais, komijn tomatenblokjes maar nog meer en dat weet ik niet meer maar nu heb ik u gevonden. Leuk!! veel kook- en eetplezier, Sandra Slegers Cucina Allegra, Geleen
BeantwoordenVerwijderen