Rijstpap
Rijstpap, rijsttaart, ... oerdegelijke klassiekers uit de Belgische keuken. Heel eenvoudig te maken en o zo lekker. Vooral als de pap nog net een beetje warm is!
Ik kijk zelf met veel nostalgie terug op de rijstpap met bruine suiker die ik vroeger bij mijn grootouders at.
Een 'bruine' zoetstof is echter nog niet te vinden. Mag je wel wat suiker, maar niet te veel, dan kan je eventueel opteren voor Splenda Brown Sugar Blend. Dit is deels zoetstof, deels gewone suiker en zou gelijken op bruine suiker.
Wij houden het op een suikervrije variant. Heerlijk zacht met lekker veel saffraan en zonder bruine suiker of gouden lepeltjes ;-)
Ingrediënten
Ik kijk zelf met veel nostalgie terug op de rijstpap met bruine suiker die ik vroeger bij mijn grootouders at.
Een 'bruine' zoetstof is echter nog niet te vinden. Mag je wel wat suiker, maar niet te veel, dan kan je eventueel opteren voor Splenda Brown Sugar Blend. Dit is deels zoetstof, deels gewone suiker en zou gelijken op bruine suiker.
Wij houden het op een suikervrije variant. Heerlijk zacht met lekker veel saffraan en zonder bruine suiker of gouden lepeltjes ;-)
Ingrediënten
- 150 gram dessertrijst
- 900 ml volle melk
- Saffraan
- 2 staafjes Canderel vanille
- Eventueel extra zoetstof
Bereidingswijze
Spoel de dessertrijst en laat uitlikken.
Breng de melk met de saffraan en canderel vanille aan de kook. Voeg de rijst toe en laat op een zacht vuurtje 30 à 40 minuten pruttelen.
Haal van het vuur weg, roer om en laat nog even nawellen. Voeg eventueel wat extra zoetstof toe.
Je zou palmsuiker kunnen gebruiken. Dat is een ongeraffineerde suikersoort met een zeer lage GI. Lijkt mij altijd nog beter dan het gebruik van kunstmatige zoetstoffen die aspartaam bevatten.
BeantwoordenVerwijderenWaar hebt u de Splenda gekocht? Ik kan het nergens vinden in Nederland.
BeantwoordenVerwijderen