Recensie: San Marco Village

Af en toe posten we ook eens een recensie op onze blog, over een leuk restaurantje, een leuke bistro, enz. Dit keer richten we ons op San Marco Village, een feestzaal in Schelle.




De afgelopen week waren we te gast op het Gala van de Retail Awards. Met de uitreiking van 10 prijzen, een ambassadeurschap en een schitterend galafeest was deze eerste editie van de nieuwe awards een topper. Zelf waren we vooral geïnteresseerd wie met de trofee van Betere brood- en banketbakkerij/chocolatier van België, die werd uitgereikt aan Bakkerij van Thillo. Ook de prijs van Retail Ambassadeur 2012 ging naar hen.


Wij menen dat dit soort initiatieven een nuttige zaak kan zijn voor kleine zelfstandigen en kmo-ondernemers die vechten tegen de crisis en trachten een prima service te leveren aan hun klanten. De afgelopen week lazen we vb. in Het Belang van Limburg dat één op zeven Limburgse detailhandelaars de handdoek in de ring gooit.

San Marco Village is een evenementenhal opgebouwd naar het voorbeeld van het San Marcoplein in Venetië. De zaal kan worden geboekt voor bedrijfs- en familiefeesten, en ze organiseren ook zelf heel wat events (vb. met de komende eindejaarsfeesten).

De keuken van San Marco Village, 800m² groot, staat onder leiding van chef-kok Frank Pets. Met 20 voltijdse koks heeft men heel wat capaciteit in huis. En dat merk je ook wel degelijk aan de kwaliteit van de gerechten.

Wij waren heel erg te spreken over de bereidingen van tonijn bij het voorgerecht. De zoetekauwen aan tafel waren dan weer vol lof over het extreem uitgebreide dessertenbuffet wat overigens in de vorm van een treintje de zaal werd binnengereden.

In het menu zagen we veel van de momenteel populaire items in restaurants: zalfjes van verschillende groentes, vergeten groenten, bereidingen in de Green Egg, enz. Maar allemaal wel tot in de puntjes verzorgd.

Kortom, een aanrader voor feestjes!

Het menu tijdens deze awards:

Trio van Tonijn

Heldere bouillon van wild met bospaddestoelen en kruidenpannekoekjes

Op beukenhout gerookt Ibericohaasje met vergeten Vlaamse groenten

Dessertenbuffet






 Met dank aan Michel Smeets van Art & Graphics Studio te Zonhoven voor de prachtige foto's.



Adressen:

San Marco Village NV
Boomsesteenweg 31
B-2627 Schelle
T +32 3 844 89 77
info@sanmarcovillage.be 

Art & Graphics Studio (r)
Kretenveldweg 27 A
B-3520 Zonhoven
T +32 11 81 44 08
info@art-graphics-studio.be 

Reacties

Populaire posts