Webshops voor foodies

De laatste tijd is het opvallend hoeveel gevarieerde webshops je tegenkomt. Het blijkt een booming business te zijn en dat gaat ook in de media niet onopgemerkt voorbij. 30 oktober werd dan ook uitgeroepen tot Dag van de Webshop, en je kon overal wel wat lezen over deze al dan niet kleine bedrijfjes.

Zo las ik bijvoorbeeld in De Standaard een artikel waarin niet alleen het alombekende bol.com werd aangehaald, maar ook De Poezen Shop van onze vrienden Viv van Tuyckom en Mike Verdugt.

Dit weekend kan je in Hangar 58 (Bokrijk) terecht voor PopUpVillage. Meer dan 80 hippe webshops en designers zetten er gedurende 2 dagen hun winkel op en bezorgen je een onvergetelijke shopping experience. Je vindt er leuke kinderkleding, hebbedingen, speeltjes, schoenen, kleding, interieurspullen, enz.

Met het oog op de komende feestdagen, trokken wij alvast gisterenavond naar de nocturne en willen we jullie in deze blogpost alvast enkele leuke webshops meegeven die voor een foodie een ware ontdekking kunnen zijn.

Heb je zelf geen plannen, dan kan je vandaag nog tot 18u terecht in Bokrijk. Van 14u-18u kan je er tevens de tentoonstelling De Sixties bezoeken!

Het Zoete Magazijntje


Ben je graag creatief bezig, dan is dit een ideaal adresje. Uiteraard zijn suikerpasta's en cakemixen niet meteen geschikt voor een suikervrij dieet, maar in deze webshop kan je je hartje ophalen aan allerlei bakvormen, cupcakevormpjes, enz. Onze favoriet? Een koekjesvormpje in de vorm van een pump!

www.hetzoetemagazijntje.be
Cookalike

Bij Cookalike vind je kwalitatieve en leuke kook- en tafelaccessoires. Van keukenmessen en unieke bestekken tot design wijnaccessoires en kleurrijk tafelgerei. Cookalike staat voor plezier in de keuken en aan tafel. Met goed bedachte keukenhulpjes en speelse gadgets kan je je gasten steeds weer verrassen.The Goat on the Moon

The Goat on the Moon is een gloednieuwe webshop waar je eveneens terecht kunt voor allerlei leuke keukenaccessoires. Je kan hier terecht voor originele geschenken, design accessoires en handgemaakt keukentextiel. De klemtoon ligt op originele keukenaccessoires die niet snel terug te vinden zijn in winkels. Verder onderscheiden ze zich door handgemaakte keukenschorten en een uitgebreid gamma ecologische producten.

Wij zijn vooral fan van de 'oldies' die je er kan terugvinden: heerlijk ouderwetse voorraadpotten of brooddozen.

¡ A Comer !

Onze favoriet was veruit de Spaanse delicatessenwinkel van ¡ A Comer ! Zij vertalen hun passie voor Spanje in een uniek aanbod van gezonde lekkernijen. Heerlijke olijfolie, smeuïge Ibericoham, verschillende Manchego kazen of allerhande aperitiefhapjes.Zaakvoerster Nathalie De Wit verklaarde dat ze zelf al hun producten in Spanje inkopen, om dan rechtstreeks in hun shop of via de online webshop te verkopen aan hun klanten. Zij gaan voor pure, gezonde, lekkere en Spaanse producten.

Wij proefden o.a. van de Manchego kaas, curado, en waren heel erg onder de indruk!

In hun shop te Niel organiseren ze ook regelmatig tastings. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts