Suikervrije wafels

De laatste weken continu zin gehad in wafels. Laat het nu gewone wafels zijn, Brusselse of Luikse, de geur alleen al: ik ben er dol op.

Zondag heb ik dan maar opgegeven en ben ik beginnen bakken. Met tagatesse dit keer, en een recept dat ik gevonden had op de site van Damhert. Wel een beetje aanpassen, want anders zijn ze naar mijn mening net iets te weinig gezoet.

Onderstaand recept geeft een 20 à 25 wafels.

Ingrediënten

- 225g Tagatesse
- 500g bloem
- 400g gesmolten boter (Solo)
- 6 eieren
- 1 pakje bakpoeder
- 100 ml halfvolle melk


Bereidingswijze

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng met de bloem.

Voeg dan het bakpoeder, de tagatesse en de melk bij. Klop de eieren los en voeg ook deze bij het deeg.

Om je wafels te bakken: heb je een wafelijzer met een tefallaag, dan hoef je niet te veel olie of vetstof op het ijzer te doen. Heb je een ouderwets wafelijzer, zorg er dan zeker voor dat het ijzer telkens opnieuw weer goed ingevet is. Anders blijven je wafels gegarandeerd plakken.

De wafels zijn zeker enkele dagen houdbaar in een afgesloten doos.

Reacties

Een reactie posten