Kwartel met tijmsausje
Een eenvoudig voorgerechtje vandaag. Het oorspronkelijke recept stond in de Kook van november, maar hetgene je hieronder vind is weer lichtjes aangepast.
Tip: het sausje is eenvoudig en snel klaar. Persoonlijk vind ik het dan ook ideaal om op een doordeweekse avond je gerechten wat meer smaak te geven, smaakt ook heel lekker bij kip, kalfs, enz.
Hoeveelheden hieronder voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 kwartels
- 1 kleine ui
- 150 ml kalfsfond
- 150 ml room
- Verse tijm
Bereidingswijze
Bak de kwartels op een hoog vuur even aan. Zet ze dan verder in een op 160°C voorverwarmde oven om te garen (15 minuten ongeveer).
Maak intussen de saus. Fruit de ui in wat boter. Voeg de kalfsfond, room en tijm toe en laat inkoken. Kruid verder af met peper en zout.
Snij de kwartels doormidden, serveer ze met het sausje, wat sla en rauwe witloof.
Tip: het sausje is eenvoudig en snel klaar. Persoonlijk vind ik het dan ook ideaal om op een doordeweekse avond je gerechten wat meer smaak te geven, smaakt ook heel lekker bij kip, kalfs, enz.
Hoeveelheden hieronder voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 kwartels
- 1 kleine ui
- 150 ml kalfsfond
- 150 ml room
- Verse tijm
Bereidingswijze
Bak de kwartels op een hoog vuur even aan. Zet ze dan verder in een op 160°C voorverwarmde oven om te garen (15 minuten ongeveer).
Maak intussen de saus. Fruit de ui in wat boter. Voeg de kalfsfond, room en tijm toe en laat inkoken. Kruid verder af met peper en zout.
Snij de kwartels doormidden, serveer ze met het sausje, wat sla en rauwe witloof.
Reacties
Een reactie posten