zaterdag 1 maart 2014

Kalkoenrollade met Boursin en groentenvariatie

Af en toe krijgen we de vraag naar een workshop 'light' koken. Dit recept is één van de mogelijke gerechten die dan de revue passeren.



Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 dunne kalkoenescalopes (of filets dun gesneden)
  • Boursin light
  • Voorgekookte krieltjes
  • Fijne worteltjes (in geheel)
  • ½ broccoli
  • ½ bakje champignons
  • Becel bakken en braden vloeibaar light
  • Peper, zout, fleur de sel
  • Verse peterselie


Bereidingswijze

Maak de groentjes schoon. Snij de broccoli in roosjes en halveer de grootste champignons. Verwarm de oven voor op 160°C.

Zorg dat de kalkoenescalopes zeer dun zijn. Is dit niet het geval, maak ze dan wat dunner met een vleeshamertje of deegrol. Kruid met peper en een klein beetje zout en leg een eetlepel boursin op elke escalope. Rol op en bindt vast met keukentouw.

Smelt wat Becel in een pot. Doe de wortelen en aardappeltjes erbij, roer even. Voeg twee eetlepels water en peper toe. Dek af met een die bord gevuld met koud water en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de broccoli en champignons toe en laat verder stoven tot alles gaar is. Ververs het water regelmatig. Meng vlak voor het serveren de peterselie door de groenten en werk af met wat fleur de sel.

Bak intussen de kalkoenrollades aan in een ovenbestendige pan. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.


Calorieën per portie: 325 gram – Vetten per portie: 13 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen