maandag 16 augustus 2010

Camembert met rode bessencompote

We zijn weer op het einde van het rode bessenseizoen. Dat wil zeggen dat ik aan mama wat rode besjes vroeg en ze mij alles van de struiken afplukte en ik met 4 kilo rode bessen zat. Wat doe je daar nu in godsnaam mee? Wel, confituur maken, taart bakken, compote maken en dan nog de overschot invriezen.

Bij deze dus al een eerste recept met rode bessen.

Het mag al wel blijken uit eerdere posts dat wij dol zijn op kaas. Na wat proberen heb ik dan een zoete compote gevonden die perfect past bij een hartige gesmolten Camembert.

Ingrediënten

- 1 Camembert in een doosje
- 4 el boter
- 100 gr rode bessen, steeltjes verwijderd
- 2 el rode wijn
- 1 el zoetstof
- Snuifje zout
- 1 el maïzena
- Stokbrood om te serveren

Bereidingswijze

Doe de Camembert uit de verpakking en dan los terug in het doosje. Zet een kwartiertje in een oven van 180°C.

Ondertussen maak je de compote. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de rode besjes, wijn, zoetstof en zout toe. Kook dit gedurende een vijftal minuten (besjes moeten open springen). Los de maïzena op in wat water en voeg toe aan de bessen. Kook dit gedurende een tweetal minuten.

Serveer de opengesneden Camembert met de compote en stukjes stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen