zaterdag 7 augustus 2010

American Style BBQ

Een tijdje geleden hadden we een klein maar superleuk barbecue-feestje bij Sabine en Ringo.

Om het toch wat specialer te maken dan gewoon een stuk worst en saté op de barbecue, had ik het in mijn kop gekregen om er een Amerikaanse BBQ van te maken. Dus, niet alleen de worst (en steak, en ribbetjes), maar ook baked beans, cornbread en coleslaw. Hieronder de recepten.

Ik heb alles gemaakt met zoetstof (uiteraard). Wil je gewone suiker gebruiken: voor de coleslaw en het cornbread gewoon vervangen door evenveel eetlepels gewone suiker. Voor de baked beans vervang je de zoetstof door evenveel eetlepels bruine suiker.

Cornbread

Let op! Het recept voor dit cornbread is echt voor een brood/cake dat je bij de baked beans eet. Het is vrij droog van zichzelf, maar dus ideaal om bij de saus te eten.

Ingrediënten

- 2 cups polenta
- 3/4 cup bloem
- 3 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 el zoetstof (aspartaam)
- 1 1/2 cup melk
- 2 grote eieren
- 5 el boter (gesmolten of gewoon vloeibare)

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200°C en bakblik invetten.

De polenta, bloem, bakpoeder, zout en zoetstof vermengen.

In een andere kommetje de melk, eieren en boter luchtig kloppen. Dit mengsel bij het eerste mengsel voegen en roeren tot je een homogeen mengsel bekomt. In het bakblik gieten en 25 minuten bakken.


Baked Beans

Sinds het NY-tripje van An-Sofie en mezelf een absolute favoriet van mij! Veel werk is er niet aan, maar je moet er aan beginnen natuurlijk.

Ik had de beans op voorhand klaargemaakt en gewoon opgewarmd op het gasvuur, gaat perfect!

Ingrediënten

- 500 gram witte bonen (uit blik)
- Pakje spekblokjes
- 1 ui
- 1 blik tomaten in blokjes
- 3 el zoetstof
- 3 el Worcestershire saus
- 1 tl mosterpoeder
- 1 laurierblad
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper

Bereidingswijze

De spekblokjes en ui lichtjes bakken. Bonen toevoegen. Alle andere ingrediënten toevoegen en goed mengen. Schotel/stoofpot afdekken en een 25-tal minuten bakken in een oven van 180°C.


Coleslaw

Ingrediënten
- 6 cups witte kool
- 1 wortel
- 2/3 cup mayonaise
- 2 el azijn
- 2 el olie
- 2,5 el zoetstof
- 1/4 tl zout

Bereidingswijze

Witte kool en wortel raspen en mengen.

Mayonaise, azijn, olie, zoetstof en zout mengen en bij het kool-wortel-mengsel voegen.

1 opmerking:

  1. hendrickx Karine3 december 2010 om 20:23

    Ideaal voor bij dit koude weer: Bakes Beans.
    Lekker, en voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen