Corona-adresjes voor afhaal - editie Beringen

Al vlot anderhalve maand is alle horeca in ons land gesloten. Geen cafés, bars, restaurants, enz. En dat begint te wegen, niet in het minst voor de uitbaters. Zij moeten deze periode ook zien door te komen natuurlijk. Gelukkig zijn er heel wat zaken waar je deze periode je eten kunt bestellen en afhalen of zelfs laten leveren. En daarvoor hoef je niet alleen in grote centrumsteden als Gent of Antwerpen te wonen. Uiteraard zullen zij wel meer keuze hebben, maar ook lokaal kan je zeker terecht. 

Onze eigen stad Beringen heeft een mooi overzicht gemaakt met alle zaken die in Corona-tijden open bleven. De volledige lijst kan je hier vinden. Heb je trouwens gezien dat ook de webshop van Tineke's Cucina hier tussen staat? ;-)

Naast de "gewone" lijst geef ik je graag nog mijn favoriete adresjes voor afhaalgerechten mee, waaronder een aantal die momenteel niet in de lijst staan. De lijst dateert namelijk van het begin van de crisis, intussen zijn ook een aantal andere zaken weer open.

Om het wat makkelijk te houden heb ik niet altijd de officiële deelgemeente genoteerd. Ik denk dat namelijk elke deelgemeente door Beringen-Mijn loopt. Wat daar gelegen is, staat dus ook vermeld als "Beringen-Mijn".


Barnaba

Een leuke, relatief nieuwe zaak, in Koersel is Barnaba. Hippe sfeer, een knap interieur mét flamingo-behangpapier, enz. Ik ging er vlak voor de corona-sluiting nog eens lunchen samen met de wederhelft op de verjaar- en overlijdensdatum van onze eerste dochter Ellen.


Barnaba voorziet nu een orginele kaart met cocktails en hapjes, sharing boxes en een aantal fijne gerechten. Bestellen kan online voor afhaal of thuislevering.

Koersel-dorp 25, Koersel
Tel 011 19 29 19


Oogst van Eden

Eerder dit jaar schreef ik al een blog over het mooie menu bij Oogst van Eden, vol met lokale producten. En deze "fier op hier" gerechten brengen ze nu ook in je huiskamer.


Het menu kan je raadplegen via Facebook.
Bestellen voor afhaal kan via telefoon, mail of Facebook.

Korspelsesteenweg 197, Beverlo
Tel 011 28 33 15


Come a Casa 

De Italiaan om de hoek. Letterlijk dan, want ze zitten vlak naast het plein waar wij wonen :-) We gaan hier sowieso graag een pizza of pasta afhalen of eten, dus ook in deze periode zijn we zeer blij dat zij weer open zijn!

Genieten op het terras... toen het nog mocht!

Ik probeerde onlangs hun nieuwste creatie Pizza Vesuvio: een pittige half dichtgeplooide pizza met hesp ei en artisjok. In het open gedeelte kerstomaat, nduja, rucola, zwarte truffel, grana padano en balsamico.

De suggesties worden telkens gemeld via Facebook.

Beverlo-Dorp 9, Beverlo 
Tel 0485 94 72 40 


Taverne Athene (Taki)

Taverne Athene, lokaal beter gekend als Taki, is een klassiek Grieks restaurant in de schaduw van de moskee en de oude mijngebouwen. 


Zij hebben een apart afhaalmenu gemaakt dat je kan terugvinden op Facebook.

Stationsstraat 7, Beringen-Mijn
Enkel telefonisch bestellen op 011 42 65 77


Whatz Hap

Whatz Hap, gelegen in CC Casino, is ook volop aan de gang met afhaalgerechten. Bij hen ook cocktails, hun typerende nachos, een hamburgerbox en enkele van de gerechten. Op zon- en feestdagen kan je hier ook een ontbijtbox bestellen.De volledige kaart kan je terugvinden op Facebook.
Bestellen kan telefonisch of via mail.

Kioskplein 25, Beringen-Mijn
Tel 0470 23 51 85

't Is Frit-uur

De lokale frituur mag niet in het lijstje ontbreken, zeker niet als deze de afgelopen 2 jaar werd verkozen tot de beste frituur van Beringen (en zelf 1x beste van Limburg).


Bestellen kan telefonisch, of je moet buiten in de wachtrij gaan staan.

Koolmijnlaan 381, Beringen-Mijn
Tel 011910180

Reacties

Populaire posts