Bananenmuffins met witte chocolade

En plots liggen ze daar … overrijpe bananen. En ik had nét geen gebakjes meer liggen. Snel even de keuken in dus en een halfuurtje later stonden deze heerlijke muffins op de tafel. Supermakkelijk én snel.

Het recept is voor 10 kleine of 6 grotere muffins.


Ingrediënten
  • 2 overrijpe bananen
  • 130 gram bloem
  • 50 gram Ellphi zoetstof
  • 25 gram gesmolten boter
  • 30 gram witte chocolade zonder toegevoegde suikers
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/3 tl bakpoeder
  • 1/3 tl natriumbicarbonaat
  • Een snuifje zout

Bereidingswijze

Meng de droge ingrediënten: bloem, zoetstof, bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.

Breek de witte chocolade in stukjes.

Meng in een andere kom het ei met de boter, vanille-extract en chocolade. 
Prak de bananen fijn en meng ze onder het eimengsel.

Meng het vochtige mengsel onder de droge ingrediënten. Doe dit voorzichtig en meng niet te stevig, want dan worden je muffins niet luchtig.

Bekleed een bakvorm met bakpapiertjes. Vul de papiertjes met het beslag. Bak gedurende 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Reacties