Comfort food: Bubble & Squeak met een gepocheerd eitje

Begint de lockdown ook bij jou wat zwaar te wegen? Vandaag mocht een heel aantal mensen weer aan de slag, maar hier blijven we nog netjes "in ons kot". Dochterlief had vanochtend wat traantjes, want ze wou graag oma bellen (dat deed ze nu alle dagen aan de ontbijttafel), maar die was werken. Aan die kleine dingen begin je te merken dat het isolement wat zwaar wordt...

Ik had vorige week ook even een dipje. Het weer werd minder, en dan werd het plots toch moeilijker om dragen. Tijd voor een flinke portie comfort food dus. Deze bubble & squeak is een typisch Brits gerecht, dat ideaal is voor je overschotjes aan gekookte aardappelen en groenten. Heb je die niet, dan kan je uiteraard ook van 0 beginnen!


Ingrediënten
  • 500 gram gekookte aardappelen (afgekoeld)
  • 300 gram groenten (ik koos voor wortel, erwt, pompoen en kool - ook lekker zijn bijvoorbeeld pastinaken, rapen, enz.)
  • 3 el verse tuinkruiden (tijm, rozemarijn, peterselie)
  • 4 eieren

Bereidingswijze

Kook de groenten gedurende 10 minuten gaar. Als je erwtjes en koolsnippers gebruikt, kook je deze de laatste 2 à 3 minuutjes mee, die hebben uiteraard geen 10 minuten nodig.

Doe de aardappelen en gekookte groenten in een pot. Stamp grof plat (met een pureestamper, of met een vork). Kruid met peper en zout en verse tuinkruiden.

Vorm hamburgers van het mengsel. 

Verhit boter en olie in een pan. Bak de "groentenburgers" tot ze een mooi krokant korstje hebben.

Pocheer intussen de eitjes. 
Tip: ben je geen held in het pocheren van eitjes, gebruik dan deze methode met een eitje in vershoudfolie. Heel makkelijk!

Serveer de bubble & squeak met een gepocheerd eitje.

Reacties

Populaire posts