Chocoladecake

We tellen af richting Pasen. De lockdown zal sowieso nog duren tot na de Paasvakantie, dus ook het Paasfeest vieren we in besloten kring.

Maar ook vanuit je eigen "kot" kan je zeker voldoende alternatieven vinden om Pasen te vieren. Wil je niet naar de winkel rijden? Kijk dan eens bij de gekende topslagers om je vlees te bestellen. Websites als Njomly en Gustor blijven werken, en ook bij bijvoorbeeld Dierendonck kan je online je vlees bestellen.

Ook voor paaseitjes zijn er alternatieven genoeg. Heel wat grote spelers hebben een online shop, maar kijk zeker ook eens in je buurt. Onze lokale Leonidaswinkel (Confiserie Baeten) levert bijvoorbeeld ook aan huis. Een hele fijne service, waarbij je ook de lokale handelaars ondersteunt.

En je kan uiteraard ook steeds zelf aan de slag. Deze makkelijke cake kan iedereen wel zelf bereiden. Eenvoudig en lekker!


Ingrediënten
  • 1 cup (100g) cacaopoeder (gezeefd)
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zoutloze boter
  • 1 cup bloem
  • 1,25 cup Ellphi zoetstof
  • 2 tl vanille-extract
  • 5 eieren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor p 160°C.

Meng het cacaopoeder met het kokend water en zet apart.

Klop de (zachte) boter even op. Meng er de eieren en vanille onder. Meng er tevens het cacaomengsel onder.

Meng de bloem en de zoetstof en meng met de rest tot één homogeen beslag. Ga niet te fel mengen, gewoon lichtjes onder elkaar roeren is voldoende.

Bekleed een bakvorm met bakpapier, doe er het beslag in en bak gedurende 1u à 1u10.

Laat de cake eerst een aantal minuten (5 a 10) afkoelen in het bakblik alvorens te ontvormen. Laat verder afkoelen op een rooster.

Geniet ervan & Blijf in uw kot!

Reacties