Op Stap: L'horizon

Een tweetal jaar geleden opende Alessandro Ciriello, 22 jaar, samen met zijn ouders het sfeervolle restaurant “L’horizon” in Chaumont-Gistoux. Op zo’n 20 maanden tijd heeft deze jonge chef een heuse reputatie opgebouwd, tot ver buiten zijn provincie Waals Brabant, die ook bekroond werd met een mooie 14,5/20 bij Gault&Millau. De horizon voorbij… Ook wij trokken op pad en genoten van een verfijnd menu, een rustige sfeer en heerlijke gerechten.

L'horizon staat garant voor een hedendaagse keuken, duidelijk geïnspireerd door de samenwerkingen met gerenommeerde chefs à la Yves Mattagne of Peter Goossens.


Geen uitgebreide kaart, maar een beperkte keuze van 7 gangen waarbij iedereen naar wens zijn eigen menu kan samenstellen. Je kan kiezen voor een 3,4,5,6 of 7 gangen menu zonder nog rekening te moeten houden met de keuze van je tafelgenoten.

Enkel koken op topniveau is de dag van vandaag echter niet meer voldoende. Een gast verwacht 'meer'. En dat krijg je ook. Met deze aanpak wil de chef de producten waarmee hij dagelijks werkt tot hun volste recht laten komen. Of het nu gaat om gevogelte van Lustin of groenten van Les Jardins de Dounia (biologische boerderij in Chaumont-Gistoux), er zit een verhaal achter elk gevuld bord en “het gaat om meer dan alleen eten”.

De avond startte meteen goed met enkele zeer lekkere amuses. Vervolgens kozen de wederhelft en ikzelf voor enkele verschillende gerechten.


Voorgerechten
  • Foie gras van Lafitte en wintertruffel, texturen van wortel, ijs met honing van Genval en truffel
  • Langoustine HÖFN, geconcentreerd jus van rode boon, geconfijte selder, mousseline van peterseliewortel en boeddha's hand
  • Paccheri Gragnano AOP, gevuld met eend, oude parmezaan en de laatste wintertruffel
Hoofdgerechten
  • Melklam Corrèze, pastinaak, enoki, witte chocolade, selder, jus
  • Koolvis, peterselie, amandelmelk geïnfuseerd met gerookte paling, begamot, eerste asperces, katsobushi
Desserten
  • Selectie kazen van Pascal Fauville
  • Baba au Rhum met World's End, vanille van Madagascar, citroen

Mijn favorieten? de langoustine, paccheri en uiteraard de selectie kazen.

Het is misschien een stukje rijden, maar zeker de moeite om de verplaatsing te maken. Een aanrader!

L’horizon
50, rue du Moulin
1325 Chaumont-Gistoux (Dion-Valmont)
TEL : 010 22 75 65

Reacties

Populaire posts