zondag 19 mei 2019

Op stap: Bia Mara

De Fish & Chips restaurants Bia Mara zijn de laatste jaren op meerdere locaties een begrip geworden. Met restaurants in Brussel, Antwerpen en Leuven is het van oorsprong in Dublin geboren concept een voltreffer. Fish & Chips, maar dan met iets extra. Wij bezochten intussen de restaurants van Leuven en Antwerpen, en geven graag onze indrukken mee.

Onze eerste kennismaking met het concept was in Leuven, bij de opening van hun nieuwste restaurant. In de populaire Tiensestraat kan je terecht voor fish & chips met een twist. De aparte inrichting, die doet denken aan een scheepswerf (met toiletten in een container!) geven een hippe feel aan de zaak.

Er wordt volop gekozen voor duurzame vis, supervers ingekocht en geserveerd op moderne wijze. Geen klassieke fish & chips dus, maar bijvoorbeeld Mexicaanse Panko vis met gezouten zeewier chips en huisgemaakte jalapeno & limoensaus. 

Onze dochter is vooral fan van hun gezouten zeewier chips: dikke frieten met extra pit door de kruiden en het zout.


Enkele weken geleden werd in de vestiging in Antwerpen het nieuwe menu voorgesteld. We trokken opnieuw op pad en konden genieten van enkele topgerechten. Mijn favorieten? Inktvis tempura en een in zijn geheel gegrilde zeebaars.


Lekker eten, lekker drinken (met huisgemaakte limonades) en heel erg sympathieke eigenaars. Een voltreffer dus. Hou de adresjes zeker in je achterhoofd voor je volgende shoppingtripjes!


Bia Mara Antwerpen
Maalderijstraat 1
2000 Antwerpen

Bia Mara Brussel
Kiekenmarkt 41
1000 Brussel

Bia Mara Leuven
Tiensestraat 20
3000 Leuven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten