Tartiflette
Na de warme februarimaand had ik niet gedacht dat er nog winterse recepten op de blog zouden komen, maar ik vergat de 'maartse buien' en 'aprilse grillen'. Het grille, natte weer van de afgelopen dagen deed me meteen weer verlangen naar een winterse ovenschotel. Deze eenvoudige versie van tartiflette is makkelijk te bereiden en perfect op een koude avond!
Een originele tartiflette zal enkel witte wijn gebruiken en geen room. Ik hou wel van de extra calorieën van de room, dus kies daarvoor.
In het oorspronkelijke recept wordt gekozen voor een reblochon-kaas die horizontaal doormidden gesneden wordt en op het gerecht geserveerd. Om het makkelijker te maken kan je ook plakjes raclettekaas nemen.
Ingrediënten
Een originele tartiflette zal enkel witte wijn gebruiken en geen room. Ik hou wel van de extra calorieën van de room, dus kies daarvoor.
In het oorspronkelijke recept wordt gekozen voor een reblochon-kaas die horizontaal doormidden gesneden wordt en op het gerecht geserveerd. Om het makkelijker te maken kan je ook plakjes raclettekaas nemen.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 pakje spekblokjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 1 glaasje witte wijn
- 2 dl room
- 1 klein pakje reblochon of raclette-kaas (natuur)
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij in plakken (eventueel met een mandoline). Kook ze halfgaar.
Snipper de ui en de look fijn. Bak gaar.
Bak de spekblokjes krokant.
Meng de ui met het spek.
Doe een laag aardappelen in de ovenschaal, verwerk er een laag uien en spek over, opnieuw een laag aardappelen en een laag uien en spek. Werk af met de laatste aardappelen.
Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en room. Bedek met de raclette kaas.
Zet de tartiflette 20 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten