maandag 25 maart 2019

Tartaar van tonijn met pit

De wederhelft is geen visliefhebber, maar voor tonijn maakt hij wel een uitzondering. Aangezien ik wel graag af en toe wat vis eet, kies ik dan ook al eens makkelijker voor tonijn. Deze eenvoudige tartaar maakte ik als voorgerecht, de pittige smaken passen prima bij de vis.


Ingrediƫnten (voor 2 personen)
  • 200 gram verse tonijn
  • 1/2 el sojasaus
  • 1 klein stukje gember, fijngehakt
  • 1 mespuntje wasabi
  • Sap van 1 limoen
  • Een stukje komkommer
  • 2 lenteuitjes
  • Verse koriander
  • Geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Snij de tonijn met een scherp mes in fijne blokjes. Ga dit niet malen, je wil nog wel wat "beet" hebben.

Hak de gember, een stukje komkommer en de lenteuitjes fijn. Snipper de koriander fijn.

Meng alle ingrediƫnten onder elkaar. Kruid bij met peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten