Suikervrije donuts

Ik kreeg voor Kerst een donutmaker cadeau. Dat kon dus niet lang duren eer we die uitgetest hadden!

Met het apparaat kan je eenvoudig en snel gebakken donuts maken. Geen gedoe met frituurolie, geen vettige boel, maar wel even zoeken naar het ideale recept.


Met onderstaand recept maak je ongeveer 25 mini-donuts. Versieren kan je naar hartenlust. Ik koos hier voor een witte chocoladetopping en werkte af met glitter (zonder suiker) en sprinkles (met suiker, voor de dochter).

Om het helemaal suikervrij te houden kan je ook kiezen voor versierinkjes uit hostiepapier (vb. de klassieke "groene blaadjes").

Ingrediënten

Voor de donuts
  • 1,5 kop bloem 
  • 0,5 kop Ellphi zoetstof
  • 125 gram boter
  • 1/4 kop melk
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 ei
Voor het glazuur
  • 100 gram suikervrije witte chocolade
  • 3 tl room

Bereidingswijze

Maak het deeg. Meng de bloem, zoetstof en het bakpoeder. Voeg er de melk, het ei en de boter aan toe en klop tot een homogeen deeg.

Verwarm de donutmaker. 

Doe het deeg in een spuitzak. Spuit deeg in de vormpjes en bak gedurende een viertal minuten.

Laat de donuts volledig afkoelen.

Voor het glazuur doe je de chocolade (in stukjes) en de room in een kommetje. Zet op middelhoog in de microgolf en verwarm telkens 20 seconden. Roer tussenin, totdat je glazuur gesmolten is.

Doop de donuts in de chocolade. Werk eventueel af met de gewenste versiering.

Reacties

Een reactie posten