Pizza met taleggio en boschampignons
Zo net na de feestdagen heb ik altijd wel een reeks restjes in huis. Dat was dit jaar niet anders. Ik ga dan altijd aan de slag met wat er nog in de koelkast zit, en soms kom ik zo een leuk gerecht. Deze 'witte' pizza met taleggio en boschampignons is zo een receptje.
De wederhelft is niet dol op pizza zonder tomatensaus. Hij wil het klassiek, en liefst nog gewoon met vier kazen. Maar zelfs hij vond dit een geslaagde versie!
Ingrediënten
De wederhelft is niet dol op pizza zonder tomatensaus. Hij wil het klassiek, en liefst nog gewoon met vier kazen. Maar zelfs hij vond dit een geslaagde versie!
Ingrediënten
- Pizzadeeg - basisrecept
- 200 gram gemengde boschampignons
- 1 handvol geraspte kaas (ik koos voor een mengeling)
- Een stuk taleggio
- Verse rozemarijn
- Verse tijm
- 1 lookteentje
- Olijfolie met truffel
Bereidingswijze
Maak het deeg volgens het basisrecept.
Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit er het lookteentje in en bak de champignons.
Rol het pizzadeeg uit.
Bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas, bedek met taleggio en de boschampignons. Werk af met de verse kruiden.
Bak in de oven (7 à 10 minuten op hoge temperatuur).
Werk de pizza voor het serveren af met de olijfolie met truffel.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten