Akko - Martin's Rentmeesterij

We trokken vorige week nog eens op pad in eigen provincie en trokken richting de prachtige landcommanderij van Alden Biesen (Bilzen).

Hier werd recent het hotel Martin’s Rentmeesterij geopend, met 72 comfortabele kamers, wellness en een gastronomisch restaurant. Het hotel is samengesteld uit een prachtige moderne nieuwbouw, gekoppeld aan een stuk van het historische en beschermde deel van Alden Biesen.

Voor het restaurant 'Akko' werd Kevin Bonanno aangetrokken als chef. Deze jonge topchef (35) kan een stevig potje koken. Tot voor kort was hij actief in het restaurant Le Cinquième, waar hij tot de lichting Jong Keukengeweld hoorde en met 14/20 in de Gault&Millau scoorde.


Akko werd ingericht met warme materialen: donkerhouten wanden, natuurhouten tafels, Scandinavische zeteltjes en rondom glaspartijen die overdag voor een heldere lichtinval zorgen. Door de ramen kijk je uit op de beschermde Engelse prairietuin, de historische kasteelmuur en prieel, en vanaf de lente op een kleurrijke bloemenweide en de geplande kruidentuin. Kevin Bonanno wil de weelderige natuur rondom Akko in zijn keuken binnentrekken. Zo zal hij zoveel als mogelijk werken met Limburgse producten en geeft hij groenten een belangrijke plaats in zijn gerechten.

Er werd ook gekozen voor een open keuken en zowat de helft van het restaurant heeft een zicht op de chefs. We zagen een goed geolied (en rustig!) keukenteam bestaande uit de chef, souschef Arjen Greve, en Jolien Jeurissen. Een kleine equipe, die toch zeer vlot de gerechten kon serveren.

Bij het aperitief konden we kiezen uit een glaasje champagne of een regionale schuimwijn. Het krokantje van sesam met structuren van parmezaan paste hier perfect bij.

Vervolgens kozen we voor een driegangenmenu

Quinoa - zeeduivel - structuren van radijs en rode biet - sorbet van bergamot

*

100 dagen kip - kroket van kip - wortel - blanke saus

*

Mousse van mandarijn - krokantje van chocola - ijs


De gerechten waren perfect uitgekiend en heerlijk fris. Heel leuk ook om te zien dat er niet erg veel koolhydraten in de recepten zitten, zo was er bijvoorbeeld geen aardappelgerecht bij het hoofdgerecht. Je mist het niet en het is wel heel aangenaam voor de bloedsuikerspiegel.

De wederhelft koos voor de bijpassende wijnen, ikzelf moest nog terug-bobben richting andere kant van de provincie. Ik kon echter wel kiezen voor een "bob-arrangement" waarbij ik telkens een klein glaasje van de bijbehorende wijnen kreeg. Heel leuk alternatief wanneer je nog achter het stuur moet kruipen!

Het restaurant is zeker een meerwaarde voor de streek. Lekker, gezellig en op een prachtige locatie. We genoten van wat op ons bord werd getoverd, al mochten de verschillende gerechten misschien net iets minder snel op elkaar volgen.

Afsluiten deden we in de hotelbar waar de jonge mixologist Elias Edlbi instaat voor de cocktails en zich ontpopt als een wondere smaakmaker. Meer hierover kan je lezen op onze zusterblog Double Strainger.


Adres:
Akko - Martin’s Rentmeesterij
Kasteelstraat 2, 3740 Bilzen
+32 (0)89.44.21.21

Reacties