Suikervrije Kerststronk à la tiramisu
Geen Kerst zonder een oerklassieke Kerststronk. Alhoewel... soms mag het ook net even anders of lichter zijn. Ik kies dit jaar resoluut voor een kerststronk met tiramisu-smaak. Een wat frissere mascarponecrème in plaats van zware crème-au-beurre, ideaal na de maaltijd.
De rolbiscuit maakte ik met Ellphi Génoise mix. Supermakkelijk en erg lekker!
De zoetstof en bakmixen van Ellphi zijn te koop via onze webshop. Afhalen is nog mogelijk voor Kerst t.e.m. zondag 23/12 - na afspraak (per mail of telefoon). We sluiten even van 24/12-28/12. Afhalingen voor Nieuwjaar zijn dan weer mogelijk van 29/12 t.e.m. 31/12.
Ingrediënten
Voor de biscuit
De rolbiscuit maakte ik met Ellphi Génoise mix. Supermakkelijk en erg lekker!
De zoetstof en bakmixen van Ellphi zijn te koop via onze webshop. Afhalen is nog mogelijk voor Kerst t.e.m. zondag 23/12 - na afspraak (per mail of telefoon). We sluiten even van 24/12-28/12. Afhalingen voor Nieuwjaar zijn dan weer mogelijk van 29/12 t.e.m. 31/12.
Ingrediënten
Voor de biscuit
- 250 gram Ellphi Génoise
- 5 eieren
- 35 gram water
Voor de crème
- 250 gram mascarpone (1 potje)
- 125 ml slagroom
- 1/4 cup Ellphi zoetstof
- 1 borrelglaasje amaretto
- 1 tl kaneel
- Ongezoet cacaopoeder
Bereidingswijze
Doe de génoise-mix, eieren en het water in de keukenrobot en klop gedurende 10 minuten met de K-klopper op hoge snelheid.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het beslag over de bakplaat. Strijk mooi plat. Bak gedurende 7 minuten in de oven.
Ontvorm de biscuit op een rooster bekleed met bakpapier en een propere keukenhanddoek. Rol in de lengte op en laat afkoelen.
Maak intussen de tiramisu-crème. Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone met slagroom, zoetstof, amaretto en kaneel.
Ontrol de biscuit. Bekleed met 2/3 van de crème. Rol mooi op (in de lengte). Snij de kantjes netjes af. Bestrijk de biscuit met de rest van de crème. Bepoeder met cacaopoeder.
Met suiker?
Reacties
Een reactie posten