Feestelijke garnalenbisque
Een bisque van kreeft of garnalen is o zo lekker, en hoort voor mij ook echt bij de feestdagen. Deze garnalenbisque is eenvoudig te maken en ziet er feestelijk uit.
Je kan het soepje eenvoudigweg vooraf bereiden. Je hoeft dan op je feest enkel nog het gerechtje op te warmen en af te werken met halfopgeklopte room en wat verse garnalen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Snipper de ui, look en lenteui fijn.
Verhit olijfolie in een kookpot. Bak er de ui, look, lenteui en garnalenpellen in tot de schillen rood zien. Overgiet met de visbouillon, tomaten en cognac en laat 1 uurtje zachtjes sudderen onder deksel.
Zeef de bisque en kruid af met peper, zout en cayennepeper.
Klop de room half stijf.
Serveer de soepjes met de halfopgeklopte room. Werk af met de verse garnalen.
Je kan het soepje eenvoudigweg vooraf bereiden. Je hoeft dan op je feest enkel nog het gerechtje op te warmen en af te werken met halfopgeklopte room en wat verse garnalen.
Ingrediënten
- Schillen van 500 gram garnalen
- Wat verse garnalen voor de afwerken
- 1 liter visbouillon
- 1 bokaal Elvea kerstomaten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 3 lenteuitjes
- 1/2 brikje room
- 3 el cognac
Bereidingswijze
Snipper de ui, look en lenteui fijn.
Verhit olijfolie in een kookpot. Bak er de ui, look, lenteui en garnalenpellen in tot de schillen rood zien. Overgiet met de visbouillon, tomaten en cognac en laat 1 uurtje zachtjes sudderen onder deksel.
Zeef de bisque en kruid af met peper, zout en cayennepeper.
Klop de room half stijf.
Serveer de soepjes met de halfopgeklopte room. Werk af met de verse garnalen.
Reacties
Een reactie posten