dinsdag 8 december 2015

Aardpeersoepje met witte truffelolie

Na de voorbereidingen van de feesttafel en inkopen doen mag het leukere werk beginnen: koken én feesten! Bij het nieuwjaarsfeest van Carrefour kregen we een Champagnecocktail met passievrucht, bijgestaan door een Cappucino van aardpeer en geitenkaasmousse. Het drankje was me wat zoet maar de cappucino van aardpeer was een origineel gerecht. Omdat er echter later in ons menu nog geitenkaas verwerkt was, én omdat we wisten dat dit bij enkele gasten niet zo gesmaakt zou worden hebben we hier een eigen toets aan gegeven.Een aardpeersoepje bleef het uitgangspunt. Deze eenvoudige, ietwat 'vergeten' groente, is veelzijdig en lekker van smaak. En in combinatie met witte truffelolie geeft dit een schitterend resultaat. Eenvoudig en lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 350 ml kippenbouillon
  • 400 gram aardperen, geschild en in blokjes
  • 1 bouquet garni
  • 1 el witte truffelolie
  • 1 el fijngesnipperde bieslook

Bereidingswijze

Smelt wat boter en olie in een kookpot. Fruit de ui glazig. 

Voeg de aardperen, kippenbouillon en het bouquet garni toe. Kook gedurende een 15 a 20 minuutjes gaar.

Verwijder de kruiden. Mix de soep fijn (doe ze door een zeefje voor een nog fijner resultaat). Kruid met peper en zout.

Werk af met de truffelolie. Verdeel over glaasjes en garneer met wat verse bieslook.Als aperitief kozen we traditiegetrouw voor een Brut schuimwijn. Onze favorieten zijn hier Bernard Massard, Poll Fabaire (beiden Luxemburgs), maar als het wat specialer mag kiezen we ook al eens voor een Brut Nature Juvé & Camps Reserva de la familia.

Met dank aan Carrefour voor de ingrediënten, les Mi'dinettes en Avocado van de Duivel voor de inspiratie en Mamzel voor de decoratie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten