Witloofsoepje met grijze garnaaltjes, gerookte zalmsnippers en coquilles
We beginnen de aftelreeks naar kerst met een voorgerecht,
een leuke combinatie van soep en vis/zeevruchten. Eigenlijk zeer eenvoudig te
maken, maar het ziet er wel gesofisticeerd uit. Is dat niet wat we allemaal
zoeken tijdens de feestdagen?
Ingrediënten
Mix de soep. Voeg de room toe en mix wederom.
Bak de coquilles gaar.
Ingrediënten
- 1 kg witloof
-
4 uien
-
1 grote of 2 kleinere aardappelen
-
2 liter groentebouillon
-
Kruidentuiltje
-
1 el currypoeder
-
Room
- Per persoon 2 coquille
- Grijze garnalen
- Gerookte zalm (in snippers)
- 1 blaadje witloof
Bereidingswijze
Stoof de ui in wat boter. Voeg de aardappel toe en stoof
verder. Voeg dan de witloof in snippers toe en fruit nog een vijftal minuten. Voeg
het currypoeder en kruidentuiltje toe en bak eventjes. Overgiet met de bouillon
en laat 25 minuten sudderen.Mix de soep. Voeg de room toe en mix wederom.
Bak de coquilles gaar.
Maak in het midden van een soepbord een combinatie van de
coquilles, witloofblaadje, grijze garnaaltjes en gerookte zalm. Zet de borden
zo op tafel. Giet er aan tafel de soep rondom.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten