zondag 4 december 2011

Restaurantbezoek: De Mein - Sint-Truiden

Zin in een smakelijk najaarsmenu? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres.

Wij bezochten de afgelopen week brasserie De Mein in Sint-Truiden. Een leuke locatie vlak achter de kerk/markt. Dezelfde straat waar je tot voor enkele jaren ook de beroemde ‘patisserie Nolens’ kon vinden. De brasserie bestaat uit een klein stadshuisje, waar de tafeltjes verdeeld liggen over drie verdiepingen. De kaart? Gaande van spaghetti en steppegras tot kreeft en wildgerechten. En ook een keuzemenu: 3 gangen aan 38€. Wij gingen dan ook hiervoor.

De aperitiefkaart is traditioneel, maar vrij uitgebreid. Geen zin in de tegenwoordig bijna obligate Cava, dan kan je ook kiezen voor een Prosecco of Champagne. Martini niet enkel in wit of rood, maar ook de ‘jongere’ Fiero.
Het menu ging van start met een carpaccio van huisgerookte hinde met rucola en Oude Brugse. Het vlees was perfect flinterdun gesneden, zacht van smaak ook. De kaas had toch wel wat fijner gemogen. All in all een leuk en lekker gerechtje.
Als hoofdgerecht gingen we voor een traag gegaarde fazant met een kern van eendenlever met truffel en wildjus. Wat een verrassing daar! De fazant bleek gereserveerd te worden met een plak gebakken eendenlever. Deze waren beiden perfect qua cuisson en smaak. Ook aan de afwerking werd de nodige aandacht besteed, met bijpassende aardappeltjes en kool.
Als dessert koos de tafelgenoot voor een crème brûlée die als ‘perfect’ werd bestempeld. Veel vanille verdeeld over de gehele pudding en een krokant laagje bovenop. De suikervrije klant koos dan maar voor de kaasschotel, die een beetje een misser was. Lekker, maar niet super. De 3 kaassoorten gingen van plastiek naar oké, en na het voorgaande verwacht je toch wel wat meer.
Samengevat zeker de moeite: gezellig, lekker en een hoger niveau dan je verwacht van een brasserie. Mocht je eens in Sint-Truiden passeren, dan weet je waar je moet zijn!
Adres:
De Mein
Meinstraat 3
3800 Sint-Truiden
Tel: 0484/83 92 83
www.demein.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten