zondag 18 december 2011

Kerstmenu's

We kregen de afgelopen dagen al enkele vragen over wat er op onze eigen kersttafel zou verschijnen. Bij deze willen we jullie dan ook onze menu's niet weerhouden.

Heb je vragen over bepaalde recepten, zit je met een probleem? Dan kan je ons steeds contacteren via info@tinekescucina.be!

Kerstavond

Traditiegetrouw werd kerstavond bij Tineke's grootouders langs vaderszijde gevierd met rosbief, kroketten en snijboontjes in ajuinsaus. Ma en pa zijn echter niet meer zo goed te been, en kunnen het kerstfeest niet meer organiseren. Zij vieren zelf bij een tante en nonkel kerstavond. Tineke heeft dan haar vader uitgenodigd om kerstavond bij ons door te brengen. Een klein feestje dus, met drie volwassenen en kleine meid.

Menu

Aperitief met bladerdeeghapjes

Witloofsoepje met coquilles

Combinatie van gourmet en raclette

Dessertkeuze
Taartje met witte chocoladeganache en frambozen
of
kerstbûche met ananas en amandelen


Kerstdag

Kerstdag is jaarlijks zowat "la grande bouffe". Altijd thuis gevierd, met op het appèl één van Tineke's tantes en de grootouders langs moeders kant. De laatste x-aantal jaren doet Tineke ook hier zelf de catering, enkel de locatie verschilt wel eens.

Waarom is dat van belang? Je moet uiteraard rekening houden met je bereidingstijden, voorbereiding, zorgen dat je wat tijd aan je gasten kan besteden, enz. Maar als je kookt in een andere keuken dan de jouwe, moet je ook rekening houden met het ter beschikking zijnde materiaal. Voor dit jaar: een vrij kleine keuken met gasvuur en elektrische oven (en zonder vaatwasser - snik).


Menu

Aperitief met trio van hapjes
geitenkaas en gerookte eendeborst - carpaccio - gerookte zalm

Foie gras d'oie met peperkoek en confit de figues

Canneloni van kreeft, aardappel en pancetta

Gevulde kalkoen, kroketjes en boontjes

Kaasschoteltje

Kerstbûche


Zoals je kan zien hebben we dit jaar geopteerd voor een eerder traditioneel menu. Waarbij sommige gangen voor sommige mensen waarschijnlijk absoluut not done zijn. Wij zijn echter de mening toegedaan dat iedereen zelf mag kiezen wat hij eet, en in ons geval zijn er nogal wat mensen die dol zijn om de vermelde gerechten.


Om af te sluiten willen we iedereen alvast nog prettige voorbereidingen en leuke, relaxte feesten wensen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten