Salade van lentegroenten
Het is de laatste weken een stuk aangenamer om in de supermarkt voorbij de groenten en fruitrayons te hobbelen. De lente zit duidelijk in de lucht! Dat mag dan ook niet ontbreken op de blog.
Onderstaand groentengerecht had ik gemaakt met gebakken lamskoteltjes en krielaardappeltjes, maar het lijkt me ook ideaal als bijgerecht bij een barbecue. Je kan het ook zowel warm als koud eten.
Ingrediënten
- 1 kop tuinbonen (favé bonen)
- 1 kop erwtjes
- Een kleine bussel groene asperges (of enkel de topjes)
- 1 tomaat
- Olijfolie
- Rode wijnazijn
- Verse munt
- Verse dragon
- Peper & zout
De tuinbonen en erwtjes kunnen perfect diepvries zijn, je hoeft hiervan geen verse te nemen.
Bereidingswijze
Snij de asperges in stukken. Kook de tuinbonen, erwtjes en asperges elk afzonderlijk gaar. Haal de tuinbonen uit hun velletje.
Verwijder de zaadpitten uit de tomaat en snij ze in reepjes.
Warme salade: Verhit wat olijfolie in een pan, verwarm er de groenten in. Haal van het vuur weg en doe er wat rode wijnazijn bij (verhouding: 3/1 olie/azijn). Kruid met peper, zout en de verse kruiden.
Koude salade: Meng de groenten met de olijfolie en rode wijnazijn. Kruid met peper, zout en de verse kruiden.
Onderstaand groentengerecht had ik gemaakt met gebakken lamskoteltjes en krielaardappeltjes, maar het lijkt me ook ideaal als bijgerecht bij een barbecue. Je kan het ook zowel warm als koud eten.
Ingrediënten
- 1 kop tuinbonen (favé bonen)
- 1 kop erwtjes
- Een kleine bussel groene asperges (of enkel de topjes)
- 1 tomaat
- Olijfolie
- Rode wijnazijn
- Verse munt
- Verse dragon
- Peper & zout
De tuinbonen en erwtjes kunnen perfect diepvries zijn, je hoeft hiervan geen verse te nemen.
Bereidingswijze
Snij de asperges in stukken. Kook de tuinbonen, erwtjes en asperges elk afzonderlijk gaar. Haal de tuinbonen uit hun velletje.
Verwijder de zaadpitten uit de tomaat en snij ze in reepjes.
Warme salade: Verhit wat olijfolie in een pan, verwarm er de groenten in. Haal van het vuur weg en doe er wat rode wijnazijn bij (verhouding: 3/1 olie/azijn). Kruid met peper, zout en de verse kruiden.
Koude salade: Meng de groenten met de olijfolie en rode wijnazijn. Kruid met peper, zout en de verse kruiden.
Reacties
Een reactie posten